Kék hírek, bulvár

2011.10.24. 09:16

Vizesblokkot avattak a Damjanich utcai tagóvodában

Címkék#Kaposvár

Megszépült a somogyi megyeszékhelyen a Damjanich utcai tagóvoda vizesblokkja, ami a példaértékű szülői kezdeményezésnek köszönhető.

(x)

A több mint fél évszázados múltra visszatekintő, családias jellegű „Zöld Oviban” – az intézmény pedagógiai programjában különösen nagy hangsúlyt fektetnek az anyanyelvi nevelésre, a szép és helyes beszédre – a három vegyescsoportban mintegy nyolcvan gyermekről gondoskodnak.



– Teljes egészében az ovisaink szülei újították fel, illetve varázsolták újjá az egyik vizesblokkunkat – mondta érthető büszkeséggel Sárdi Zoltánné, a Festetics Karolina Központi Óvoda Damjanich utcai tagóvodájának a vezetője. – A nyári szünetben kezdődtek meg a munkálatok, s röpke három hét alatt el is készült; az önzetlen szülők mind a két kezi munkájukkal, mind pedig az anyagi hozzájárulásukkal segítettek – ez együttesen közel félmillió forintot tesz ki – , s további támogatók, szponzorok is felsorakoztak a nemes ügy mögé.

A kaposvári Damjanich utcai tagóvoda nevelői és gyermekei a napokban családi játszóházzal – ami az alapítványi bált váltotta fel – egybekötött ünnepséggel köszönték meg a szülőknek az áldozatos munkájukat; az állófogadásra a Pensió 17 Kft. szolgáltatta a hidegtálakat.

A Damjanich utcai tagóvodában egyébként is nagyon odafigyelnek arra, hogy minél szorosabbra fűzzék a kapcsolatot a szülőkkel. A szeptemberi szalonnasütés az ismerkedés jegyében telt el, az októberi családi játszóházat pedig novemberben az adventi játszóház követi; decemberben lesz a szintén hagyományos karácsonyi gyertyagyújtás, a február pedig a farsang időszaka. Az ünnepek alkalmával a Pensió 17 Kft. figyel arra, hogy a gyermekek elé is ünnepi menü kerüljön, amihez valamilyen apró csokifigura, desszert is jár.

– Mindenben nyitottak, segítőkészek a közétkeztetést végző Pensió 17 Kft. munkatársai – folytatta Sárdi Zoltánné, aki kereken három évtizede került a Damjanich utcai oviba, s hét éve annak vezetőjeként dolgozik. – A korosztályra jellemzően nálunk is a tészta a nagy kedvenc; imádják az aranygaluskát, a gombócot, a tejbedarát, a kakaós csigát, de a rántott húsból vagy a gyümölcslevesből sem igen szokott maradni.
A minőség mellett a mennyiséggel sincs semmi probléma; a Damjanich utcai tagóvodában (is) – ahová zömében jó étvágyú gyermekek járnak – nyugodtan repetázhatnak kedvükre a kis lurkók. Ügyelnek arra is, hogy hetente többször kerüljön a gyermekek elé főként szezonális jellegű gyümölcs, zöldség.

– Ha valamilyen nagyobb óvodai rendezvényre készülünk, bátran számíthatunk a Pensió 17 Kft. segítségére; így ők támogatták az emlékezetes gyermeknapi kirándulásunkat is – mondta búcsúzóul Sárdi Zoltánné tagóvoda-vezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!