40 Celsius-fok volt

2024.06.26. 15:05

A kapus mentette meg az asszisztens életét (videó)

Amíg Németországban zajlik a labdarúgó Európa-bajnokság, az Egyesült Államokban a Copa América mérkőzéseit követhetik figyelemmel a kitartó szurkolók, akiknek olykor elképesztő hőségben kell végigülniük a kilencven percet. Ennél rosszabb helyzetük már csak a játékosoknak és a bíróknak van, A Kansas Cityben rendezett Peru–Kanada mérkőzésen is a forróság miatt történtek drámai pillanatok.

MW

A kanadai kapus, Maxime Crepeau volt az első, aki a guatemalai partjelzőhöz rohant

Forrás: Getty Images

Fotó: Jamie Squire

Már zajlik Dél-Amerika legjelentősebb futballeseménye, a Copa América, aminek első fordulója kisebb meglepetést hozott. A brazil válogatott meglepetésre csak gól nélküli döntetlent játszott Costa Ricával – írta meg az Origo. A második játéknapon már izgalmasabban alakult a Kanada-Peru mérkőzés, csak sajnos nem a futball szempontjából.

Összeesett az oldalvonal mellett

A Copa América keddi napján a Kansas Cityben rendezett Peru–Kanada csoportmérkőzésen közel 40 Celsius-fok volt a hőmérséklet, mellé pedig 51 százalékos páratartalom társult, és ezt nem bírta el Humberto Panjoj játékvezető-asszisztens szervezete, az első félidőben összeesett az oldalvonal mellett – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A kanadai kapus, Maxime Crepeau volt az első, aki a guatemalai partjelzőhöz rohant, hogy segítsen. Panjojt hordágyon szállították el. Az első félidőben a pálya kétharmada árnyékban volt, az asszisztens azonban a napos részre került, és valószínűleg hőgutát kaphatott a tűző napsütésben. Az A csoport második fordulójában játszott találkozót egyébként Kanada nyerte meg 1-0-ra.

A Barcelona játékosa is rosszul lett

A vasárnapi Uruguay–Panama találkozón egy profi futballista szervezetét is megviselte a rettentő hőség. A Miamiban rendezett meccsen az uruguayi csapatból a Barcelona sztárja, a középhátvéd Ronald Araújo a második félidőre azért nem jött ki a pályára, mert a kiszáradás jelei mutatkoztak nála, s így az orvosi stáb nem kockáztatta meg, hogy komolyabb baja legyen a játékosnak.

Chile v Argentina - CONMEBOL Copa America USA 2024
Argentin szurkolók
Fotó: DECCIO SERRANO / Forrás: AFP

 

A meccset egyébként az égszínkékek nyerték 3-1-re. A tornán elsőként a világbajnok Argentína jutott be a negyeddöntőbe, mivel 1-0-ra legyőzte Chilét a csoportkör második fordulójában. A meccs egyetlen találatát Lautaro Martínez szerezte a 88. percben. Címvédő csapata huszonkét, az ellenfél pedig mindössze három kapura lövéssel zárta a találkozót.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló, A csoport: 

Kanada–Peru 1-0 (0-0)

Argentína–Chile 1-0 (0-0)

Az állás: 1. (és már negyeddöntős) Argentína 6 pont, 2. Kanada 3, 3. Chile és Peru 1-1 (0-1)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!