Osztrák Nagydíj

2024.06.30. 17:20

Verstappen és Norris ütközése után Russell nyert

George Russell, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj vasárnapi futamát.

MW

George Russell, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának futamán a spielbergi pályán 2024. június 30-án

Forrás: (MTI/EPA

Fotó: Martin Divisek

A 71 körös viadalt sokáig magabiztosan vezette a címvédő Max Verstappen, ám a Red Bull holland pilótája legnagyobb riválisával, a brit Lando Norrisszal (McLaren) ütközött, amit 

Russell kihasznált és megszerezte pályafutása második sikerét. 

A második helyen Oscar Piastri, a McLaren ausztrál pilótája végzett, míg a harmadik Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője lett. 

A pole pozícióból induló Verstappen nagyon simán eljött a rajtnál, az első kör végén egy másodperc volt az előnye. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a Red Bull klasszisa simán diadalmaskodik, de az 52. körben egy "elnyújtott" kerékcserével magára húzta Norrist. 

Az összetett pontverseny első két helyezettje körökön keresztül hatalmas csatát vívott egymással, mígnem a 64. körben úgy értek össze, hogy mindkettejük autója defektet szenvedett el, Verstappen még tudott kereket cserélni és ötödikként célba ért, Norris viszont feladni kényszerült a versenyt. 

A nevető harmadik Russell lett, akinek így a másik McLaren-versenyzőt, Piastrit kellett maga mögött tartania a hajrában, amit meg is tett, így a 2022-es Brazil Nagydíjon aratott sikerét követően karrierje második futamgyőzelmét ünnepelhette. 

A világbajnoki idény jövő hétvégén a Brit Nagydíjjal Silverstone-ban folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!