Olimpia

2024.07.28. 16:00

Akadályhiba nélkül javított 17 helyet Kaizinger Balázs a párizsi olimpián

A kaposvári kötődésű olimpikon, Kaizinger Balázs a szombati futam után ismét remek teljesítménnyel rukkolt elő és hiba nélkül teljesítette a párizsi cross pályát.

Fotó: Tomas Holcbecher/holcbecher.com

Herr Cooles Classico nyergében akadályhiba nélkül, koncentráltan és precízen versenyzett Kaizinger Balázs, aki ugyan kapott 16 hibapontot kapott az időtúllépésért, de így is 61.80 ponttal áll a versenyben, 45. helyen.

– Kiváló állapotban volt Classico a melegítőben is, kicsit nézte az embereket, mert volt kint 40.000, de volt lehetőségem ellovagolni mellettük, egészen közel mentem, pár perc után a lovam megszokta ezt az új ingert. A tereppályát nagyon nagyon jól kezdte, a 28 ugrásból egyetlen egy volt amit szebben meg lehetett volna oldani, de az is sikerült. Classico végig partner volt és az egész pálya alatt megfelelő fizikai és mentális állapotot mutatott. Nagyon nagyon meg vagyok vele elégedve, nem lehet rá semmi rosszat mondani – nyilatkozta Kaizinger Balázs a Magyar Lovas Szövetségnek.

Fotó: Tomas Holcbecher/holcbecher.com

Azt a szombati futam előtt is tudni lehetett, hogy a 28 év után első magyar lovasként induló Kaizinger lovának a díjlovaglás a leggyengébb száma, ám terepen, illetve a hétfői díjugratásban viszont erősebb már Herr Cooles Classico.

Fotó: Tomas Holcbecher/holcbecher.com

A magyar olimpikon hétfőn folytatja a 11 órakor rajtoló díjugratásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!