Gyanús ügyek

2024.06.07. 11:50

Budai Gyula: az ellenzék kifizetőhelyként használja a budapesti kerületeket (videó)

A budapesti kerületeket az ellenzék kifizetőhelyként használja – jelentette ki Budai Gyula (Fidesz) országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán pénteken, írja az MTI. A politikus szerint „fiktív szerződésekből, számlagyárakból, megnyert beruházásokból történő visszaosztásokból” tartják fenn az ellenzéki pártok klientúráját.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd–Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Úgy fogalmazott, hogy „Karácsony Gergelyék a Lánchíd felújításánál másfél milliárd forintot loptak el”, és a kerületekben kisebb, több száz millió forintos tételekben ugyanez történik.

Budai Gyula szerint Trippon Norbertnek, Újpest alpolgármesterének és DK-s polgármesterjelöltjének házfelújítása egy „szövevényes korrupciós ügynek az eleje”.

Az ügy részleteit ismertetve azt mondta: az ellenzéki alpolgármester felesége jelentős mennyiségű fiktív számlát vásárolt a Motingatlan Kft.-től házuk felújításához. Majd a családi ház felújítását egy másik cég, a Szín-Ker Építő Kft. végezte el – tette hozzá.

A Szín-Ker Építő Kft. a lakásfelújítással egy időben csaknem 300 millió forintos tendert nyert el az Újpesti Városgondnokság Kft.-től, a szerződést Trippon Norbert írta alá – emelte ki a politikus.

Arra is felhívta a figyelmet: időközben a sajtóban megjelent a Motingatlan Kft. ügyvezetőjének „beismerő vallomása”, amely szerint a Szín-Kert Kft.-től keresték meg, hogy fiktív számlákat adjon át Trippon Norbert feleségének. Az is kiderült, hogy a fiktív számlák ellenértékét Trippon Norbert a saját számlájáról utalta el – tette hozzá.

Sajtóhírek szerint a Szín-Ker Kft. más DK-s vezetésű kerületeknél is jelentős beruházásokat nyert el azzal, hogy a beruházások összegéből politikusoknak kell visszajuttatnia pénzt – mondta Budai Gyula.

Közölte, hogy az ügyben büntetőfeljelentést tett az ügyészségen. Hozzátette, arról tájékoztatták a hatóságok, hogy a feljelentését átteszik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, ahol már eljárás folyik a fiktív számlákat kibocsátó cég és a Szín-Ker Kft. ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában