Meghallgatás

2 órája

Magyar kórus énekelt a pápai audiencián a Vatikánban

A Szent Angéla kórus Liszt Ferenc Salve Regina című művét adta elő.

MW

Ferenc pápa megérkezik a 2024. október 23-i audienciára a római Szent Péter térre

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

A közel 40 fős kórus, Menus Gabriella karnagy vezetésével, a Máriáról szóló művet választotta, annál is inkább, mivel október Szűz Mária hónapja, és október 8-ra esett a Magyarok Nagyasszonyának ünnepe. A Magyarok Nagyasszonyának szentelték a Szent Péter-bazilika altemplomában található magyar kápolnát.

A Szent Angéla kórus csütörtök este a Róma belvárosában található Il Gesu templomban egész estés koncertet ad Magyarország szentszéki nagykövetsége és a Római Magyar Akadémia támogatásával.

Az olasz és a római magyar közönség számára ingyenes koncert lesz az első magyar program, amely a 2025-ös jubileumi szentévre való készüléshez kötődik.

A kórus 2009-ben alakult Budapesten a Szent Angéla Ferences Gimnázium végzett diákjaiból és tanáraiból.

Repertoárjában európai és magyar egyházi művek is szerepelnek. Számos alkalommal jutottak el közel-keleti keresztény közösségekhez. Felléptek a többi között Isztambulban, Kairóban, Alexandriában, Jeruzsálemben, Betlehemben és Ammánban is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában