Gyász

2 órája

Elhunyt Potápi Árpád János

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár 57 éves volt.

MW

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár ötvenhét éves korában hunyt el

Forrás: Facebook

„Elment a magyar nemzetpolitika hű katonája. Isten veled, Árpád!” – ezekkel a szavakkal jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár Potápi Árpád János halálát a közösségi oldalán Semjén Zsolt.

Az államtitkát 57 éves korában hunyt el

„Potápi Árpád minden magyarért megharcolt, és most megpihent. Isten veled, Barátom! Hiányozni fogsz” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor.

„Életének 58. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Potápi Árpád barátunk, képviselőtársunk, a magyar nemzetpolitika nagy harcosa. Távozása óriási veszteség és felfoghatatlan csapás a frakciónk számára. Osztozunk családja fájdalmában. Isten veled, Árpi!” – emlékezett az elhunyt politikusra Kocsis Máté közösségi oldalán.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke is megemlékezett Potápi Árpád Jánosról.

A kormany.hu-n közzétett életrajza szerint Potápi Árpád János 1967. március 28-án született Bonyhádon. 1985-ben érettségizett a bonyhádi Petőfi Sándor Gimnáziumban, 1985-1986-ban a bonyhádi Vörösmarty Mihály Általános Iskola képesítés nélküli nevelője volt. 1991-ben általános iskolai tanári oklevelet szerzett a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar nyelv és irodalom-történelem szakán, 1991 és 1994 között pedig elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a történelem szakot.

1991-től 1993-ig a szegedi Tarjánvárosi 4. Sz. Általános Iskola, 1993-tól pedig a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium tanára volt. 1998-tól 2011-ig a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke, 2004 és 2014 között pedig a völgységi kistérség önkormányzatai alkotta társulásnak elnöke volt. 2002-től 2014-ig Bonyhád polgármestereként tevékenykedett.

1993-ban kapcsolódott be a politikai életbe, az 1994-es országgyűlési választásokon a Fidesz bonyhádi kampányfőnöke volt. 2007-től a Tolna Megyei Választmány elnöke, 2011-től 2014 áprilisáig a Fidesz-frakció egyik frakcióvezető-helyettese. 1998 óta egyéni mandátummal országgyűlési képviselő. 2022-ben hetedik alkalommal, nagy többséggel szerzett lakóhelyén, Tolna vármegye 2. számú, Dombóvár központú választókerületében országgyűlési képviselői mandátumot. 2011 és 2014 között az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke. 2014 óta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Miniszterelnökség: Potápi Árpád János elévülhetetlen érdemeket szerzett a nemzetpolitika meghatározó szereplőjeként

Potápi Árpád János az elmúlt másfél évtizedben a nemzetpolitika meghatározó szereplőjeként elévülhetetlen érdemeket szerzett - emlékezett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtökön váratlanul elhunyt, a nemzetpolitikáért felelős államtitkárra.

Az MTI-hez eljuttatott közös közleményben kiemelték: Potápi Árpád János mindent megtett azért, hogy a magyar kormány nemzetpolitikájának vezérelve, a nemzeti összetartozás minden magyarnak a világ minden táján kézzelfogható valóság legyen.

Potápi Árpád Jánost a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.

„Emlékét kegyelettel megőrizzük” – zárta közleményét Semjén Zsolt és Gulyás Gergely.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában