Regisztráció nélkül

2 órája

Mindenkit várnak az október 23-i nemzeti ünnepségre, a Millenárisra

Szerda délelőtt tizenegy órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Millenáris szabadtéri színpadán.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján tartott veszprémi ünnepi megemlékezésen 2023. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, ám a nemzeti megemlékezésre minden ünnepelni vágyót szeretettel várnak, nem szükséges regisztráció a részvételhez. A programok már fél 11-kor elkezdődnek, a miniszterelnöki beszédet követően családi napon vehetnek részt az érdeklődők.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjához kapcsolódó ünnepségsorozat részeként október 22-én, kedden 16 órakor fáklyás menet indul 2500 diákkal, korhű ruhába öltözött fiatalokkal, Csepel teherautókkal a Műegyetem K épületétől a Bem térre. 

A 17 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet. A Külügyminisztérium épületét 17.35 és este 23 óra között fényfestés díszíti majd.

Október 23-án, szerdán a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul a program. Ezt követően 10 és 18 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig a korhű, kiállított Csepel teherautót.

A 10.30-kor, a Millenáris Parkban kezdődő hivatalos ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet, a megemlékezésre minden érdeklődőt szeretettel várnak, mindenféle előzetes regisztráció nélkül.

 A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, akiknek családi nap keretében mond köszönetet Orbán Viktor miniszterelnök.

A Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem K épületét 16 és 23 óra között fényfestés díszíti majd.

A Terror Háza Múzeum 10 és 18 óra között ingyenesen lesz látogatható, a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában