Eredmények

5 órája

Simicskó István: közösen kell kijelölni a követendő gazdaságpolitikai célokat

A nemzeti konzultáció arról szól, hogy fontos kérdésekben az állampolgárok milyen irányt tartanak helyesnek, milyen döntések meghozatalát várják a kormánytól – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban a KDNP frakcióvezetője.

MW

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

Magyarország a történelem során mindig a keleti és a nyugati világ találkozási pontja volt. Magyarország érdeke, hogy történelmi tapasztalataiból és földrajzi elhelyezkedéséből adódóan is a Föld valamennyi országával rendezett kapcsolatokat ápoljon, és nyitott legyen a kölcsönösen előnyös gazdasági, kereskedelmi együttműködésre – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjúban Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője.

Mint jelezte, amikor a múltban a világ két fele időről időre az együttműködés helyett inkább a konfliktust, az elhidegülést kereste, Magyarország önhibáján kívül perifériára szorult, ütköző zónává vált, és a világ nagyhatalmai által egymással szemben felhúzott fal mögött találta magát. Elmondta, Brüsszelt nem érdekli Magyarország gazdasági függetlensége és a kereskedelmi kapcsolatok megszakítását akarja elérni Kínával és Oroszországgal. 

Ennek súlyos következményei lennének: energiaválság, magas infláció, egekbe szökő élelmiszerárak. Mi nem akarunk gazdasági vasfüggönyt!

– szögezte le a kormánypárti politikus.

A nemzeti konzultáció arról szól, hogy fontos kérdésekben az állampolgárok milyen irányt tartanak helyesnek, milyen döntések meghozatalát várják a kormánytól. Aki kitölti az íveket és visszaküldi postai vagy elektronikus úton, annak a véleménye is tükröződni fog az eredmény feldolgozásakor. Az eredményt pedig a kormány figyelembe fogja venni a döntések meghozatalakor. Ezért fontos, hogy minél többen vegyenek részt a konzultációban

– fogalmazott a frakcióvezető a hétfőn induló konzultációval kapcsolatban.

Leszögezte, hogy Magyarország sokszor volt aljas és hazug támadások célpontja, jogállamisági koncepciós eljárás szenvedő alanya, amelyek a magyar intézmények demokratikusságát is kritikával illették.

A nemzeti konzultációnak immáron évtizedes hagyománya van a jobboldalon. Mi sem lehetne demokratikusabb, mint magukat az embereket megkérdezni az őket közvetlenül érintő kérdésekben

– tette hozzá.

Simicskó István elmondta, az embereknek a kormánnyal közösen kell kijelölniük a követendő gazdaságpolitikai célokat, de meg kell őriznünk az eddigi eredményeinket. Felhívta a figyelmet, hogy a magyar gazdaság teljesítménye várhatóan lehetővé teszi belátható időn belül az egymillió forintos bruttó átlagkereset elérését, a minimálbért pedig ezer euróra kell felemelni. Maga részéről indokoltnak tartja az idősotthonokban dolgozó ápolók bérének az emelését is.

A diákhitel mintájára a fiatal dolgozók számára kamatmentes munkáshitel bevezetését tervezi a kabinet. A munkavállalók mellett a gazdaság motorját jelentő kis- és közepesvállalkozásokat is támogatnunk kell. Az ingatlanárak jelentős növekedése indokolja, hogy a lakásépítések ösztönzésével és kedvező kamatozású bakhitelekkel elérhető sávban tartsuk a lakásvásárlást az emberek számára. Ezek komoly célkitűzések, de mindezek mellett nem adhatjuk fel az eddigi családtámogatási rendszert és a rezsicsökkentést sem

– fogalmazott.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában