Nemzetközi Gázfórum

12 órája

Szijjártó Péterbe kötött bele az amerikai nagykövet

David Pressman ma sem fogta vissza magát, ezúttal hazánk külügyminiszterébe szállt bele.

MW

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

Forrás: AFP

Fotó: Kurucz Árpád

A magyar külügyminiszter ma 11. alkalommal utazott Oroszországba azóta, hogy Oroszország megindította teljes körű invázióját Ukrajna ellen. A profit, nem a béke érdekében

– írta David Pressman az X-en. 

A támadás oka pusztán annyi volt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter részt vett a szentpétervári Nemzetközi Gázfórum. A fórum okán nemrég Szijjártó Péter is megosztott egy posztot a közösségi oldalán, amelyben arról írt, Magyarország energiaellátása lehetetlen lenne az orosz gáz, és a Török áramlat gázvezeték nélkül – írja a Magyar Nemzet.

Ha engedtünk volna a baráti és szövetségesi nyomásnak, ha összecsináltuk volna magunkat a szankciós fenyegetések miatt és nem mertük volna megépíteni a Török Áramlatot, akkor ma óriási bajban lennénk amiatt, hogy január 1-től megszűnik az orosz gáz Ukrajnán keresztüli tranzitja. A Török Áramlat nélkül egyszerűen fizikailag lehetetlen volna ellátni az országot elegendő mennyiségű földgázzal

– írta Szijjártó. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Alaposan helyretette Szijjártó Péter a tiszteletlen riportert

Szijjártó Péter a közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyen látszik, hogyan tette helyre a Magyarországgal szemben tiszteletlenséget mutató riportert.


A ZDF német közszolgálati televízió riportere a Szentpétervári Nemzetközi Gázfórumon fordult Szijjártó Péterhez, és azt kérdezte tőle, hogy 

Értelmezhetjük úgy itt a részvételét, mint egy újabb magyar provokáció Brüsszel felé?

A külügyminiszter válaszára azonban valószínűleg nem számított. 

Próbáljon meg tisztelettudó és udvarias módon viselkedni Magyarország felé, jó? Ez az első. És próbáljon meg kísérletet tenni a dolgok megértésére. Rendben?

– válaszolt a tárcavezető, majd kijelentette:

szuverén joga egy országnak, hogy eldöntse, milyen rendezvényen vesznek részt a miniszterei, vagy milyenen nem. Mi nem vagyunk egy „jawohl!” nemzet. Szóval nem diktálhatnak nekünk. Senki sem. Sem a német kormány, sem a zöldek Németországban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában