„Szabadságjogok”

2 órája

Tombol a genderlobbi: szabadon kiválasztható az óvodás gyermekek neme

A grazi óvodákban a fiú és lány mellett a „különböző”, az „inter”, a „nyitott” és „nem meghatározott” nem is felkerült a választható kategóriák közé.

MW

Hat nem közül választhatnak a szülők, amikor óvodába indítják gyermeküket

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pixel-Shot

A 2022 óta hatályos rendelet sok szülőnél értetlenséget vált ki, és heves vitákat okoz – olvasható a Kronen Zeitung című lapban. Kurt Hohensinner városi tanácsos is bírálta a rendeletet, és „teljesen helytelennek” nevezte – írta az eXXpress nyomán a Magyar Nemzet.

A néppárti politikus szerint biológiailag csak két nem létezik, és az óvodákban nincs szükség ilyen megkülönböztetésekre.

„Ennek a nemi kérdésnek nincs jelentősége ilyen korai életkorban” – mondta Hohensinner

Alkotmánybírósági ítélet is született

A grazi önkormányzat azonban megvédi az intézkedést, és az Alkotmánybíróság 2018-as ítéletére hivatkozik, amely szükségessé tette az anyakönyvi nyilvántartás módosítását. Ezeket a módosításokat minden önkormányzati formanyomtatványban kötelezővé tették.

Az önkormányzati hivatal vezetője, Helmut Schmalenberg is azt hangsúlyozta, hogy a rendelet összhangban van a jogszabályi előírásokkal. Emellett a „nincs tájékoztatás” opciót azért biztosítják, hogy a többi lehetőséggel nem azonosuló szülőknek alternatívát kínáljanak.

A szülők egyébként még nem éltek a nemek „szabad megválasztásának” lehetőségével. A „fiú” vagy a „lány” lehetőségen kívül egyetlenegyet sem jelöltek meg.

Az eredeti cikk ITT olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában