2024.08.05. 08:00
Lellei terítéken az év strandétele
A Lellei Borhét nyüzsgését kicsit magunk mögött hagyva érdemes egy kisebb sétát tenni a balatonlellei központtól a Mesés BBQ és Grillbisztróhoz, ahol igazi különlegességgel kedveskednek mindazoknak, akik izgalmasat, újat és egészségeset keresnek. Az idén Koós Tamás, a grillbisztó tulajdonosa készítette el a Balatoni Kör felhívására az év strandételét, amit bárki megkóstolhat náluk.
Hagyományos ízeket gondolt újra, amikor megszületett a grillezett töltött paprika roppantott burgonyával és fermentált paradicsomból készült szósszal, valamint a nyári töltött káposzta, amely bárányhússal készül és fermentált szőlőlevélbe csomagolva házi joghurttal tálalják. Különlegessége, hogy a káposztát hidegen, a tölteléket pedig melegen kínálják.
Hiszek abban, hogy az vagy, amit megeszel. Úgy gondolom, hogy az egészséges és házi készítésű alapanyagokkal, valamint a belőlük készített ételekkel legalább 8 évvel megelőzöm a kort
– mondta kérdésünkre Koós Tamás. Aki szinte minden alapanyagot maga készít, az ecetet, a szószokat, valamint a Mesés burgerhez elengedhetetlen bucikat is. A kovászos tészta a saját házi pékségében készül, amelybe az ugyancsak házi készítésű hamburgerhús kerül, adalékanyagoktól mentesen, faszénparázson sütve.
Semmit sem készítenek bő zsírban, a Mesés burgerhez is parázsburgonyát kínálnak házi szósszal.