Kék hírek, bulvár

2014.07.21. 11:44

Ugrás a halálba: tartozásai miatt lett öngyilkos egy barcsi férfi

Egy középkorú férfi öngyilkossága foglalkoztatja a barcsiakat napok óta. Az 51 éves férfi egyik barátja fordult lapunkhoz neve elhallgatását kérve.

K.G.


 

– Jószándékú, rendes gyerek volt, a légynek sem ártott. Segédmunkásként, rakodóként dolgozott – emlékezett rá – már amikor volt munka, de hát az Barcson nincs sok. Nem volt lumpen, bármit elvállalt volna. Úgy tudom önkormányzati bérlakásban élt, a város felé volt tartozása. Ki akarták lakoltatni, megjelent nála két rendőr meg a végrehajtó. Akkor felment a harmadik emeletre, mert az elsőn lakott, és fejest ugrott. Nem élte túl.

A férfi szerint kétszázezer forint volt a hátralék, a barátjának pedig senkije sem volt, akihez fordulhatott volna. Elismerte, hogy az elhunytnak voltak mentális problémái, éppen ezért kellett volna szerinte jobban vigyázni rá. Egy közelben lakó nő szerint az öngyilkosságot elkövető férfi havi 22 ezer forintos segélyből élt.



– Egymás után vesztette el a szeretteit, ez sújtotta le végleg. Az édesanyja egy évvel ezelőtt halt meg, az élettársa pedig két hónapja tragikus hirtelenséggel, egyszer csak leborult az asztalra. Ezt nem tudta feldolgozni.

Varga Ilona,
a barcsi családsegítő vezetője elmondta: intézményük nem gondozta az elhunytat, de jól ismerték. – Egészségügyi és családi problémai voltak, szerintem ez volt a döntő ok. Összejött minden rossz, nem látott más kiutat. Pedig a házban, ahol lakott, többen is segítették, az asszonyok ebédet vittek neki.

Szerettük volna megtudni, hogy az elhunytnak közüzemi vagy lakbér tartozásai voltak-e, de erre nem kaptunk választ a barcsi önkormányzattól. Azt sem tudtuk meg, hogy milyen rendszerben zajlanak a kilakoltatások. Karvalics Ottó polgármester  annyit mondott: a rendőrség még nem zárta le az ügyet, így ők sem tudják pontosan, hogy mi történt. Nagyon sajnálatosnak tartja az esetet, és nem akarja megsérteni a családot, sem az elhunyt jogait azzal, hogy nyilatkozik.

K.G. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!