Konyhai trükk

2019.04.11. 10:19

Ha így tárolja, tovább eláll a tejföl

Ezzel a praktikával megelőzhető a túl korai penészedés és besavanyodás.

Forrás: Shutterstock

A Maszol cikke szerint ha nem a hagyományos módon tároljuk a tejfölt vagy túrót, tovább eláll. A portál a Country Living-re hivatkozva azt írja: ha minden egyes főzés előtt bevásárolunk és csak a frissen beszerzett alapanyagokból készítjük az ételeinket, nem valószínű, hogy találkoztunk már azzal a problémával, hogy a hűtőben megromlik a tejföl vagy a túró.

Ám ha megesett már velünk, hogy a hűtőben tárolt tejtermék megromlott, érdemes bevetni az alábbi trükköt: tovább eláll a tejföl és a túró a hűtőben, ha fejjel lefelé rakjuk a hűtőbe, mivel az ezáltal képződő vákuum meggátolja a baktériumok elszaporodását – olvasható a cikkben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!