Labdarúgó Európa-bajnokság

2024.06.10. 08:19

Továbbjut(hat)nak a magyarok

Pár nappal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság rajta előtt (pénteken 21 órakor a müncheni nyitómeccsen a házigazda Németország és Skócia feszül majd egymásnak) a 2023/2024-es szezon mesterét, a nagyatádi Papp Zoltánt, az idény meglepetés-edzőjét, a kadarkúti Pintér Gergőt és a Nagybajom játékosedzőjét, Horváth Pétert faggattuk arról, hogy ők mit várnak a kontinens-viadaltól, illetve a magyar válogatottól.

Fenyő Gábor

Fotó: Micheller Szilvia

– A franciáknak, a spanyoloknak és a házigazda németeknek van leginkább esélyük az Európa-bajnoki címre – kezdte Papp Zoltán, a Nagyatád mestere. – A végső párharcba még egy kis nemzet, Horvátország is beleszólhat, akiknek egyébként nagyon szorítok. Arról ne feledkezzünk meg, hogy hosszú és fárasztó volt a szezon, s az Európa-bajnokság is hosszú lesz, egy hónapon át tart. A legvégén majd az adott pillanatnyi forma fog dönteni. S hogy mit várok a magyaroktól? Én már azt nagy fegyverténynek tartanám, ha be tudnánk jutni a nyolcaddöntőbe.

Pintér Gergőnél és Horváth Péternél is a franciák a favoritok

– Bár nem a franciáknak szorítok, mégis őket tartom a legnagyobb favoritnak; nekik van a legnagyobb esélyük az Eb-cím elhódítására – mondta Pintér Gergő, a Kadarkút télen kinevezett új trénere. – Ami a magyarokat illeti, ebből a csoportból másodikként tovább jut(hat)unk; szerintem a skótoknál és a svájciaknál erősebbek vagyunk, vagyis egyértelműen a nyolcaddöntőbe várom a Marco Rossi vezette válogatottunkat.
– Nálam a franciák a nagy favoritok, de az Eb-címvédő olaszok és a házigazda németek is esélyesek a végső győzelemre – mondta Horváth Péter, a Nagybajom játékosedzője. – Úgy érzem, a szombat délutáni németországi bemutatkozó meccsünkön nem kapunk ki a svájciaktól, és sikerül tovább jutnunk a csoportunkból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában