Beruházás

2024.04.24. 11:24

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát (videó)

A vállalat modern beruházást hoz Kisbérre, ahol optikai kábeleket fog gyártani, hozzájárulva körülbelül 150 új munkahely létrehozásához a városban – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter.

MW

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártani, ezzel 150 új munkahelyet teremtve Kisbéren

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter közösségi oldala

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártani. A nyolcmilliárd forintos beruházás nagyjából 150 új munkahelyet teremthet – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

A tárcavezető több kínai cég vezetőjével egyeztetett, majd arról számolt be, hogy az infokommunikáció területén a világpiac vezetői közé tartozó Fiberhome úgy határozott, hogy Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát.

Tájékoztatása szerint a vállalat modern beruházást hoz Kisbérre, ahol optikai kábeleket fog gyártani. A projekt értéke nyolcmilliárd forint, amelyhez az állam 15 százalékos pénzügyi támogatást biztosít, ezzel hozzájárulva körülbelül 150 új munkahely létrehozásához a városban.

„Mára már a kínai vállalatok a legmodernebb és legszofisztikáltabb technológiai megoldásokat igénylő ágazatokban is a világpiac vezetői közé tartoznak” – mondta.

A Fiberhome technológiai fejlettségi színvonalát aláhúzandó pedig rámutatott, hogy a vállalatnak mintegy négyezer szabadalma van jelenleg.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy folyamatosan nő a kereslet az optikai kábelek iránt, ugyanis ilyen típusú infrastruktúrán zajlik a kommunikációs forgalom jelentős része, márpedig a kommunikációs igény egyre nagyobb.

„Amennyiben az optikai kábelek iránti igény tovább nő, és ha a gyártókapacitás további bővítésére lesz szükség, akkor már jelezte a vállalat, hogy további magyarországi beruházásokat fog végrehajtani” – tudatta.

Jó hír tehát, hogy a kínai vállalatok továbbra is az első számú közép-európai beruházási célpontjukként tekintenek Magyarországra, s a folyamat, amelyben a kínai vállalatok hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez, a jövőben is stabilnak látszik

– összegzett a miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában