Bravúrgyőzelem

2 órája

Böde: meglepődtem, hiszen még az edzésen sem tudtam gólt lőni

A bajnoki címvédő Ferencváros a Paks otthonában szenvedett 3–1-es vereséget, így Pascal Jansen már a hazai porondon sem veretlen a zöld-fehérek kispadján. A holland edző csalódott csapata játékában. Bognár György pedig elismerte, hogy segített a csapatán az, hogy a Ferencváros hét közben nemzetközi kupameccset vívott. A Paks mestere arról is beszélt, hogyan került a kezdőcsapatba a két hős, Böde Dániel és Osváth Attila. Előbbi nem is értette edzője döntését.

MW

Böde Dániel, a Paks csatára

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

A labdarúgó NB I 9. fordulójának rangadóján a Ferencváros 3–1-re kikapott a Paks otthonában, ezzel elveszítette bajnoki veretlenségét a szezonban – írta meg az Origo. A kezdőben szereplő Böde Dániel volt a mérkőzés egyik hőse, aki gólja után nem ünnepeltette magát a közönséggel.

Betolták a buszt is

A Paks rutinos labdarúgója hét éven volt a Ferencváros játékosa, s a kapocs nem tűnt el, noha Böde már évek óta ismét a Paksban szerepel, nagyrészt Bognár György irányítása alatt. A támadó szerezte vasárnap este a tolnaiak második gólját, ami kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a Ferencváros Pascal Jansen irányítása alatt a Paks ellen veszítse el hazai veretlenségét – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

– Nagyon jól kezdtünk, szerintem megleptük a Ferencvárost azzal, hogy nagyon rájuk mentünk. A második félidőben betoltuk a buszt a kapu elé, nagy nyomás volt a csapaton, de hála Istennek túléltük, így megérdemelten nyertünk – mondta a 3-1-es győzelem után Böde, aki pályafutása során harmadszor volt eredményes a Ferencváros ellen, de azóta először, hogy 2019-ben elhagyta a fővárosi klubot.

– Meglepődtem, hogy a mester a kezdőbe nevezett, az elmúlt két hétben még edzésen se nagyon tudtam gólt szerezni. De úgy tűnik, jó húzás volt – fogalmazott Böde Dániel azzal kapcsolatban, hogy az első hét bajnokiján kivétel nélkül csereként állt be, a Ferencváros ellen viszont a kezdőcsapatban találta magát. Bognár György megindokolta Böde kezdését.

– Az volt a tervünk, hogy az első negyedórában nagy nyomást helyezünk a Fradira, ehhez pedig szükség volt arra, hogy Böde a pályán legyen. Arra alapoztunk, hogy a Fradi csütörtökön játszott, mi pedig egy egész hetet tudtunk erre a meccsre készülni, és ilyenkor hiába jobb az egyik csapat, a mentális és fizikai frissesség a másik javára billentheti a mérleg nyelvét – árulta el a paksiak mestere, aki szerint a második félidőben inkább csak bekkeltek. Bödén kívül a paksiaknak akadt egy másik hőse a rekordbajnok ellen.

A Fradit nem lepte meg a Paks

Osváth Attila előbb gólt szerzett, majd két beadásával is gólpasszt adott. 

– Két hete, a Győr ellen Osváth tizenöt beadásából egy sem volt jó, utána ki is került a csapatból, a Fehérvár ellen a fiatal Győrfi Milán jól is játszott a helyén. Ma viszont Osváth újra kezdett, Kehinde ellen szükség volt az ő sebességére és védekezőkészségére. Szerintem használt neki a múlt heti kispad, a Ferencváros ellen újra azt az Osváthot láttuk, akit az előtte lévő időszakban – mondta el Bognár.

– Nem lepett meg minket a Paks, sokkal inkább a mi hibánk volt, hogy hamar gólt kaptunk. Nem voltunk ott a pályán, az ellenfél sokkal agresszívebben kezdett, mi lassan melegedtünk bele a meccsbe. A félidőben megérdemelten vezetett 2–0-ra a Paks, a félidőben hármat cseréltünk, hogy változtassunk a játék képén. Ez bejött, a második félidőben megvoltak a lehetőségeink, de ezekből gólokat kell szereznünk ahhoz, hogy kétgólos hátrányt ledolgozzunk, ezt pedig nem tudtuk megtenni – nyilatkozta Pascal Jansen.

– Egyelőre kevés gólt szerzünk, az európai porondon pedig stabilabbnak kell lennünk. Ezekkel foglalkozni kell a következő két hétben, de a munka nem lesz más, mint eddig – bocsátotta előre a Fradi edzője.

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában