Balaton Sound 2024

2024.07.07. 15:27

Magyar zenékkel kedveskedett a Balaton Sound közönségének Timmy Trumpet

A Splash 1999-es slágere, a Tedd fel a kezedet, vagy éppen az Ismerős Arcok Nélküled című dala is zengett a Balaton Sound utolsó napján szombatom Zamárdiban Timmy Trumpet koncertjén.

Koszorus Rita

Az ausztrál zenészre voltak a legtöbben kíváncsiak a szombati Balaton Soundon. Fokozatosan telt meg a tánctér a nagyszínpad előtt az esti órákban, ahol egyre több Timmy Trumpet feliratú pólóban érkező bulizót láttunk már Will Sparks szettje közben is. A szintén ausztrál DJ melegítette be a tömeget Timmy koncertjére és hatalmasat szólt ez a szett is. De  igazán akkor indult meg a tömeg a nagyszínpad felé, amikor meghallották az ikonikus trombitaszólót, mintha csak eldördült volna a startpisztoly. A partizók futva indultak meg a hatalmas tér felé, amely pillanatok alatt megtelt. Timmy Trumpet több magyar dalt is játszott Zamárdiban, így a Splash Tedd fel a kezedet című számát is átremixelte, de egy emberként énekelte a Sound közönsége a Nélküledet, amely közben a magyar zászlót lengette a színpadon Timmy. Azt a koncert közben többször is elmondta, hogy nagyon boldog, hogy újra a Balatonnál zenélhet és visszatérhetett Zamárdiba és azt is, hogy szerinte a Balaton Sound a legjobb fesztivál a világon. 

Ezzel nem mindenki értett egyet, hiszen a szombati éjszakában több partizóval is beszéltünk, akik közül volt, aki egyértelműen elégedett volt a fesztivállal, de olyan is, aki visszasírta a régi Balaton Soundok hangulatát. – Megmondom őszintén nekem csalódás volt, mert egyik előadó sem az én világom, de megvettük a bérletet és lejöttünk minden este. De meg is beszéltük a többiekkel, ha lesz jövőre Balaton Sound, én biztos nem jövök, mondta kérdésünkre Pető Alexandra, aki Vértessomlóról jött barátaival. A bérletet akkor vettük meg, amikor még olcsóbb volt az elején, de így is drágának tartom. De ugye itt nem csak erre kell költeni, ha bejön az ember akkor kajára és innivalóra is, úgyhogy én úgy látom, hogy ez pénzkidobás volt, tette hozzá. 

Olyan is volt természetesen, aki nem tartotta drágának a fesztivált és nagyon tetszettek neki a programok is. – Először vagyunk itt és nagyon jól érezzük magunkat, párommal és két gyermekünkkel jöttünk. Nekünk nem drága, de mi Ausztriából jöttünk, Villachból, mondta Jakab Imre, aki kisfiával nézte a balatoni naplementét, majd az egész család sietett Timmy Trumpet koncertjére, hiszen nagy rajongók. 

– Idén először jöttem el, mert nagyon tetszettek az előadók, főleg Timmy miatt. Csak erre az egy napra jöttem, de nagyon jó minden, tetszik a fesztivál vélekedett Milus Flóra, aki Győrből jött le Zamárdiba. – Videókat láttam a Balaton Soundról és tetszett az egész hangulata, úgyhogy eljöttünk, tette hozzá barátnője Szigeti Rebeka. 

Másodjára jött el férjével Szombathelyről, akinek szinte sorsszerű volt az idei Soundolás. – Első alkalommal is nyertünk rá jegyet és most is. Gondoltam, odaadom valamelyik fiamnak, hiszen mi már annyira nem vagyunk ez a korosztály, de a férjem azt mondta, hogy jöjjünk el újra, mondta Haraszti Sándorné. 

Az egész fesztivál hangulata volt csábító a középkorú házaspár számára. – Az különösen tetszik, hogy ilyen szellős a fesztivál és, hogy kultúrált. Nem kell félnie az embernek, hogy bármi rossz történhet vele, tette hozzá Haraszti Sándorné

Ezért egyedül az éjszakának vágva sem kellett semmitől tartanunk, de a legtöbben természetesen baráti társasággal érkeztek a Balaton Soundra. Sokan már délután eljöttek, hogy a hőségben a Balatonban is megmártózzanak a koncertek alatt. S persze olyan fiúk és lányok is voltak, akik csak este vették fel legmenőbb, csillogóbb és színesebb outfitjüket, hogy az éjszakában tűnjenek ki a naplementében hullámzó tömegből. 

A Balaton Sound idén is nagy tömegeket vonzott, de szemmel láthatóan nem volt olyan tolongás a városban, ahogyan azt a feketeöves Soundra járók megszokhatták az elmúlt 15 alkalommal. Ez látszott a szabad parkolóhelyek számán, de a közeli vendéglátóhelyek teraszain is. Többen azon a véleményen voltak az általunk megkérdezettek közül, hogy ezúttal kevesebben engedtek a techno hívószavának, s az idei évre a Balaton Sound sokkal inkább B My Lake lett, mint az eddigi években megszokott változatos zenei kínálatú fesztivál. 

A fesztivál szervezői vasárnap azt közölték: szombat estére az összlátogatószám átlépte százezret, de még később is jöttek az emberek az EndShow-ra és a hajnal 6-ig tartó bulira.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában