Fotókkal, videóval

2 órája

Bárdudvarnokra költözhet Laár András

Laár András és Egres Katinka adott rögtönzött koncertet a bárdudvarnoki iskola alsó tagozatosainak pénteken délután. A zenész pár napra érkezett Somogyba, de nem kizárt, hogy végleg itt ragad.

Kovács Gábor László

Fotó: Muzslay Péter

Már délelőtt mind a 17 diáknak Besenyő Pista bácsiról szóló „szösszeneteket” vetített videón Balogh Szabolcs, a szennai Fekete László Általános Iskola bárdudvarnoki telephelyének munkaközösség vezetője. A gyerekek a néptánc foglalkozás után a tornaterem judo szőnyegére feküdtek, úgy hallgatták a zenét.
– A Jóisten mindenbe beletette a zenét, ami az univerzumban kering – mondta Laár András. – A bolygók, a csillagok együtt mozognak, az már ritmus, abból lesz a tánc.

Laár András
Megtetszett Bárdudvarnok Laár Andrásnak Fotó: Muzslay Péter

 A KFT dalszerzője jó ismerőse Egres Katinkának, és három napra meglátogatta a színésznő családját, akik egy tanyára költöztek Bárdudvarnokon. Katinka kisfia is ide jár iskolába. 
– Bejártam a világot jó iskolákért, és kiderült, hogy személyes figyelmet adó, igazi kisiskola itt van a közelben – mondta a színésznő. – Andrást is ide hívta a szellemi-értelmiségi közeg, mert sokan költöznek a faluba. András is keresi azt a helyet, ahol a hátralévő éveit töltheti. Még nem adtunk iskolai koncertet, ez neki is új, de hiszünk benne, hogy a humorral a fontos dolgok átadhatók a gyerekeknek. 

Az osztály bohóca volt Laár András

– Én voltam az osztály bohóca, és hetedikben azt mondta nekem a tanárnő, hogy hülyéskedésből nem lehet megélni – emlékezett Laár András. – Jelentem, végigröhögtettem az elmúlt 40 évemet! 

A sok okostelefon és számítógép rossz hatással van a mai gyerekekre, állította. 
– Nehéz helyzetben vagytok, gyerekek, mert értelmetlen hülyeséggel, vérbaromságokkal vagytok körbebástyázva – fejtette ki. – Ha ki akarjátok vonni a hatása alól, menjetek ki a saját udvarotokba, és nézzetek meg az ott álló fát. Választhatod azt, hogy kimész a kertbe, focizol vagy zenélsz. Ti is a Jóisten megnyilvánulásai vagytok, gyerekek! Mind azonosak vagyunk, a másik ember is én vagyok. Ezért van, hogy szeretni tudlak benneteket, mert a szeretetet nem lehet megmagyarázni. Nem kell fájdalmat okozni egymásnak, élni kell békében, szeretetben... 

 Fákat ültetnek a Petörke-tónál 

A rendhagyó koncert csak az első lépés az iskola és a művészek együttműködésében. Balogh Szabolcs elmondta, hogy a terveik szerint hamarosan a Csiky Gergely Színházba mennek háttér látogatásra, hogy a gyerekek lássák, hogy működik a kaposvári színház. A természetet is közösen óvnák, ezért novemberben fákat ültetnek majd a bárdudvarnoki Petörke-tónál. Ehhez azok támogatását is várják, akik facsemetéket adományoznának erre az alkalomra.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában