Kosárlabda

3 órája

Zöld-fehérben, új tulajdonosi körrel folytatja a feljutásért küzdő Kaposvári KK

Átalakul szerkezetileg a Kometa Kaposvári KK – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón a Kaposvár Arénában. Az eseményen fény derült arra is, hogy más színekben láthatják a szurkolók a játékosokat a parketten.

Böcz Zoltán

Fotó: Böcz Zoltán

A sajtótájékoztatón Szita Károly Kaposvár polgármestere rögtön kiemelte, hogy a klub számára a legfontosabb az idei bajnoki cím és a feljutás az élvonalba. A városvezető a kiesést követően három fontos teendőt fogalmazott meg a csapat jövőjével kapcsolatban.
– Mindenképpen fel kell kerülni az NB I.-be, a tanulságot le kell vonni, a fiatalokat pedig meg kell tartani – emlékeztetett Szita Károly. – Szeretnénk még erősebbé tenni és átalakítani a klubot. Egy olyan struktúrát szeretnénk felépíteni, mely segítségével sikerül a feljutás és még profibb körülményeket teremt a Kaposvári KK számára – ismertette Szita Károly.

Kaposvári KK
Új tulajdonosi kör a Kaposvári KK élén Fotó: Böcz Zoltán

Az eseményen elhangzott, hogy ebben segít az új tulajdonosi kör, az elnökség és a felügyelő bizottság, melyet be is mutattak. Puska Zoltán mellett helyi cégek vezetői magánemberként vállalkoztak arra, hogy tulajdonosként segítsék a klubot. Így Vida István, Giuseppe Ballerini is tulajdonosa a csapatnak – hangzott el a sajtótájékoztatón.
– A klub elnöke Sztankó Attila lesz, Szalai Gyula pedig a felügyelő bizottságban tölt be fontos szerepet. Hendlein Roland pedig továbbra is a klubért dolgozik – emelte ki Puska Zoltán.

Zöld-fehérben a Kaposvári KK

Nagy változás lesz az idei szezonban az is, hogy más színekben lépnek pályára a játékosok.
– Az, hogy a klub és a Kometa 99 Zrt. egyre szorosabb kapcsolata mit jelent, az a szurkolók számára is szemmel látható lesz, ugyanis a csapatunk zöld-fehérben szerepel majd ettől a szezontól kezdve – mondta Puska Zoltán ügyvezető.

Sztankó Attila a klub új elnöke szigorú elvárásokat fogalmazott meg az idei szezon első mérkőzését megelőzően.
– Üzletemberként lehet hogy tíz év múlva derül csak ki, hogy jó döntést hozott-e valaki. Szerencsére a sport nem ilyen, itt a nap végén csak az eredmény számít. Úgy gondoljuk, hogy minden adott ahhoz, hogy az idei évben megnyerjük az NB I./B csoportos bajnokságát. Miután így vélekedünk, így bármi más elfogadhatatlan. Eredményt és kemény munkát szeretnénk – mutatott a jelenlévő, új tulajdonos körre Sztankó Attila. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában