Gólyahír

1 órája

Nagyon izgulunk a kis Nátánért, aki nincs ezer gramm

Sokat dolgozott a gólya ezen a héten is, hiszen harmincszor sírt fel valaki először életében a Kaposvári Kórházban. Ahova megkérkezett a kis Nátán is, ő volt a héten legaprócskább baba.

Koszorus Rita

Képünk csak illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: HarryKiiM Stock

Harminc baba sírt fel életében először a Kaposi Mór Oktató Kórházban szeptember 27. és október 3. között. Alig volt idejük pihenni a szülészeti osztály szakembereinek az elmúlt napokban, hisen minden napra jutott legalább egy születés. Fele-fele arányban oszlanak meg a nemek az újszülöttek, hiszen idén először volt olyan hét, amikor ugyannyi kislány született, mint kisfiú. A legnagyobb bébi ezen a héten a 4240 grammos Fanni Nóra volt, míg a legkisebb Nátán Kolen, aki mindössze 880 grammal érkezett a világra. 

Nagyon sok különleges név volt az elmúlt napokban, így muszáj megemlítenünk a görög-héber eredetű Tifani Nenszit, vagy éppen a török-francia eredetű Zejnep Rönét és nem hagyhatjuk ki a különleges nevű babák sorából Lúciusz Leventét sem, ahogyan ritkán látjuk az újszülöttek nevei között a Zinát. A név latin-német eredetű és rózsát jelent. 

Megakadt a szemünk a Rézi néven is, amely egy eredeti magyar név, a Terézia becézése, amely az idők során önállósult. 

 

dffaf

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában