2020.10.13. 09:03
A somogyi fogas lenyűgözte a zsűrit Felcsúton
Országos megmérettetésen diadalmaskodott a somogyi étel kreáció.
A „Somogy-ország ízei” fantázianevű ételével nyerte meg a csákberényi Kilroy Group Kft. csapata a hétvégén a harmadik alkalommal megrendezett, Magyarország étele szakácsversenyt Felcsúton.
Ortó Gyula és Dobos Tibor fogasfilét készített parajlevéllel burkolva, a haltejet májköntösben, füstölt mangalicaszalonnát fátyolban, kapros sajtkrémmel töltött túrógombóccal kínálták. Zöldségkosarukba kápia paprika, „csiga” édesköménnyel és piros sült paprikakrém került. Ételkölteményükkel a legjobbak lettek a szakmai zsűri szerint a 12 döntős csapatból. – Dolgoztam jó pár évet a Balaton déli partján, Somogyban, azt tapasztaltam, hogy az itt élők hihetetlen büszkék a kis országukra és olyan gasztronómiai múlttal rendelkeznek, amivel máshol nem igazán – mondta Ortó Gyula, a győztes csapat szakácsa.
Sölch Gellért helyettes államtitkár a díjátadón arról is beszélt, hogy a nemzeti összetartozás évében rendezett versenyen a séfek megmutatták: van jövője a magyar gasztrokultúrának.