Itt a balatoni életérzés

2024.07.03. 06:03

Több napig tart majd a Halászlé és Süllő Fesztivál Balatonföldváron

Idén nyáron a Halászlé és Süllő Fesztivál öt napon keresztül várja a halételek kedvelőit Balatonföldváron, július 3-7. között. Ezen az eseményen együtt élvezhetjük a Balaton partján a legfinomabb halételeket, miközben remek zenei programok és egyedi kézműves vásár várnak ránk.

Hajdú Marianna

Fotó: Pesti Tamás

A fesztivál első napján, július 3-án, szerdán 14:00 órától nyílnak a kapuk a Kvassay sétány és a Széchényi Imre utcai sarkon a Halászfiú szobornál. Vasárnap délben búcsúzunk a fesztiváltól, de addig még sok idő van hátra és rengeteg finomságot találhatunk majd a kondérokban, serpenyőkben. 
A balatoni halak közül a legkedveltebb a süllő, amiket frissen lehet majd kóstolni a helyszínen. Ha inkább egy jó halászlére vágyunk, akkor is megtaláljuk a helyünket. A szegedi halászlé mellett akár a korhely halászlevet is kipróbálhatjuk. Természetesen lesz még harcsapaprikás túrós csuszával, harcsatöpörtyű, harcsasteak, sőt lazacsteak is. Aki a streetfood mellett döntene, az hekket is fogyaszthat.

A különböző kulináris élvezetek mellett természetesen az italkínálatról is gondoskodnak, különböző borokkal, pálinkákkal és sörkülönlegességekkel. Ezenkívül kézműves- és piactérrel, a gyerekeket  ugrálósarokkal, kürtőskaláccsal, fánkkal, hamburgerrel és buborékgofrival várják a rendezvény szervezői. A fesztiválnapokat minden este hatalmas retro buli zárja "Az éjjel soha nem érhet véget" jeligével.

A belépés ingyenes és kutyabarát, így nem érdemes kihagyni.

 Képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában