Feszült küzdelmek és mennyei falatok

2024.07.07. 13:51

Ínycsiklandó csaták zajlottak a rádpusztai Marhalábszár Pörköltfőző Versenyen

Forrt a levegő és a bográcsok Rádpusztán! Nótár László vezetésével 25 csapat küzdött meg a legjobb pörkölt címéért, izgalmas köretekkel és egyedi receptekkel.

Hajdú Marianna

Szombaton Rádpusztán igazi kulináris fesztivál zajlott, ahol a marhalábszár pörkölt került a középpontba. A tizedik alkalommal megrendezett főző versenyen 25 csapat vette fel a kesztyűt, hogy bemutassa, ki tudja a legjobb pörköltet készíteni. Az eseményt Nótár László, a Gasztro Élménybirtok executive séfje vezényelte és felügyelte.

A verseny különlegessége nem csak az ízekben rejlett. Minden csapat saját recepttel és köretötletekkel készült, így igazi gasztronómiai kavalkád bontakozott ki a verseny során. Volt, aki hagyományos nokedlit szaggatott a pörkölt mellé, de olyan is akadt, aki hamisítatlan hortobágyi slambuccal próbálta megnyerni a zsűri kegyeit.

A zsűri – amely három különböző korosztályból érkezett – alaposan megvizsgálta az ételeket. Az ízek, a tálalás, a köretek, és az asztalok díszítése is számított. Minden csapat 100 ponttal indult, és az értékelés során “hibapontokat” vontak le. Nótár László kiemelte, hogy a marhalábszár különleges alapanyag, és egy jó pörkölt elkészítése igazi kihívás. A zsűri tagjai figyelték, hogyan bántak a csapatok a hússal, mennyi kollagént hagytak benne, és milyen technikákat alkalmaztak a főzés során.

A verseny végeztével az első helyet a „Nyald meg a kanalam” csapata szerezte meg, a második helyen a „Kettecskén”, míg a harmadik helyen a „Veszprémi pujárók” végeztek. A vándorkupát idén a Somogyvári Nyugdíjas Klub érdemelte ki.

A rádpusztai verseny nemcsak a gasztronómiáról szólt, hanem a családi és baráti összetartozásról és a hagyományokról is. A festői környezet, a finom ételek és a jó társaság garantálták, hogy az esemény felejthetetlen élményt nyújtson minden résztvevőnek és látogatónak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában