Sör, zene és baráti hangulat Balatonföldváron

2024.07.25. 11:00

Száznál is több sört kóstolhatunk a nyár egyik legvidámabb rendezvényén

Szerdán kezdődött a VIII. Balatonföldvári Sörfesztivál, és már az első nap megmutatta, mennyi minden vár ránk a következő napokban. A Balaton partján, a Fesztivál téren a Halász fiú szobránál már kora délutántól érezni lehetett a fesztivál különleges hangulatát.

Hajdú Marianna

Forrás: Németh Levente

Fotó: Németh levene

Ahogy megérkeztünk, a sörstandok környékén már pezsgő élet zajlott. A sokszínű kínálatban magyar, cseh, belga, angol és német sörkülönlegességek sorakoztak, és mindenki izgatottan várta, hogy megkóstolhassa a legújabb ízeket. Az első söröket már kezünkben tartva éreztük, hogy a nyár itt, a Balaton partján kezdődik igazán.

Az est fénypontja Katona Csaba történész előadása volt, aki bevezetett minket a sörtörténet izgalmas világába. Ezután a zenéé lett a főszerep: a DJ Galamb szettje tökéletesen illeszkedett a lazulás és a nyáresti társalgások hangulatához.

Az eseményen a résztvevők több mint 100 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg. A szervezők külön gondot fordítottak arra, hogy a kisüzemi kézműves sörfőzdék termékei is helyet kapjanak, így a választék nem csak széles, de különlegesen gazdag is.

– A Balatonföldvári Sörfesztivál már hagyományosan az egyik csúcspontja a nyárnak. Büszkék vagyunk arra, hogy idén is sikerült egyedülálló válogatást kínálnunk a sörkedvelőknek – mondta Kóczián László, a fesztivál szervezője.
– Emellett fontos számunkra, hogy kulturális programokkal is színesítsük az eseményt.

A fesztivál nem csupán a sör szerelmeseinek kínál kikapcsolódást, hanem azoknak is, akik a zenét vagy a helyi kultúrát részesítik előnyben. Minden este különböző zenekarok lépnek fel, így például a Kovács Alíz vezette Electric Soul, vagy a Walking Mama együttes. Az események között szerepel többek között történész előadások, sörivó versenyek, valamint egy kézműves design vásár is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában