Helyi életstílus

2024.09.14. 11:17

A hét süteménye: kekszes almás

Az ősz slágere az alma, amelyből szerencsés helyeken annyit termett, hogy akár süteményt is készítenek belőle. Ha már unjátok az almás pitét, hoztunk egy újdonságot, amit még csak sütni sem kell és isteni finom!

Koszorus Rita

Hozzávalók
A sütihez:
1.5 kg    alma    
20 dkg    cukor    
1 ek fahéj    
1.5 csomag vaníliás pudingpor    
50 dkg darált háztartási keksz    
A mázhoz:
5 dkg    cukrozatlan kakaópor    
8 dkg    cukor    
1 dl    víz    
5 dkg    vaj    

Elkészítés
Az almát meghámozzuk, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, és állni hagyjuk egy ideig, hogy levet eresszen. A levét egy lábasba öntjük és felfőzzük benne a pudingport.
Az almát egy másik edényben megpároljuk, és amikor puha, elkeverjük a pudinggal.
A keksz felét egy 30x20 cm-es tepsi aljára helyezzük és egyenletesen eloszlatjuk rajta az almakrémet, majd befedjük a maradék keksszel.
A kakaót a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. A sütit bevonjuk a csokimázzal és legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Utána felszeleteljük és találjuk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában