2024.09.14. 11:17
A hét süteménye: kekszes almás
Az ősz slágere az alma, amelyből szerencsés helyeken annyit termett, hogy akár süteményt is készítenek belőle. Ha már unjátok az almás pitét, hoztunk egy újdonságot, amit még csak sütni sem kell és isteni finom!
Hozzávalók
A sütihez:
1.5 kg alma
20 dkg cukor
1 ek fahéj
1.5 csomag vaníliás pudingpor
50 dkg darált háztartási keksz
A mázhoz:
5 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg cukor
1 dl víz
5 dkg vaj
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, és állni hagyjuk egy ideig, hogy levet eresszen. A levét egy lábasba öntjük és felfőzzük benne a pudingport.
Az almát egy másik edényben megpároljuk, és amikor puha, elkeverjük a pudinggal.
A keksz felét egy 30x20 cm-es tepsi aljára helyezzük és egyenletesen eloszlatjuk rajta az almakrémet, majd befedjük a maradék keksszel.
A kakaót a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. A sütit bevonjuk a csokimázzal és legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Utána felszeleteljük és találjuk.