Édes élet

2024.09.06. 12:40

Fagylaltmánia ősszel is: még élvezhetjük a nyár ízeit a Balatonnál

A Balatoni fagylalt nemcsak a nyári szezonban, hanem ősszel is különleges gasztrokalandokra csábít. A helyi ízek felfedezése fagylalt formájában egyedülálló élmény lehet a hűvösebb hónapokban is.

Hajdú Marianna

A Balatonon a fagylaltozás még hűvösebb időben is közkedvelt program

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A Balaton nemcsak a fürdőzéstől és a napozástól híres, hanem gasztronómiai vonzereje is kiemelkedő. A fagylalt, mint kulináris élmény, az őszi időszakban is kiemelt szerepet játszik. A helyi ízek és alapanyagok, amelyekből a balatoni cukrászdák fagylaltjai készülnek, olyan élményt nyújtanak, amely akár egy fagylalt-túra alapja is lehet a tó körül.

Fagylaltpult helyi balatoni ízekkel
A balatoni túrák kedvenc állomása a fagylaltospult
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Különleges balatoni fagylalt ízek

Az őszi Balaton kínálta nyugalom és a szezonális gasztronómiai élmények, mint a helyi fagylaltok, új lehetőséget teremtenek a látogatóknak. Egy fagylalt-túra során a turisták felfedezhetik a balatoni régió különleges alapanyagait, amelyek a fagylaltok ízvilágát gazdagítják. A helyi gyümölcsök, diók, levendula, és a régió borai mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fagylaltozás itt ne csupán édesség legyen, hanem egy kulináris kirándulás.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a fagylalt különleges szerepet tölt be a Balaton gasztronómiai kínálatában: „A fagylaltozás a Balatonnál nem csak nyári program. Az ősz beköszöntével is rengetegen jönnek, hogy megkóstolják a helyi cukrászdák különleges ízeit. A helyi alapanyagokra épülő fagylaltok egész évben vonzzák a látogatókat, és egyre többen fedezik fel, hogy a Balaton nemcsak strandolásra, hanem gasztrokalandokra is kiváló célpont.”

Több mint édesség

Az őszi Balaton ideális helyszín egy gasztrotúrához, ahol a fagylaltok is központi szerepet játszanak. A Balaton környéke számos cukrászdával büszkélkedhet, amelyek különleges kínálatuk révén egész évben turisták kedvelt célpontjai. Az ősz nemcsak a természetjárás és kerékpározás szezonja, hanem a kulináris élményeké is, és a fagylaltok különleges ízei remek kísérői lehetnek egy balatoni kirándulásnak.

A túrák egyik célja lehet, hogy a látogatók több települést bejárva kóstolják meg a különböző balatoni fagylaltkülönlegességeket. Egy-egy gombóc fagylalt tökéletes kísérője lehet egy hosszabb sétának vagy egy biciklitúrának. A helyi ízek élvezete így nemcsak a nyár kiváltsága, hanem az őszi kirándulások egyik legizgalmasabb programja lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában