Kerékpártúra gond nélkül

2024.09.13. 13:08

A legjobb szervizoszlopok a Balaton déli partján, amiket minden biciklisnek ismernie kell

Az ősz beköszöntével egyre többen választják a Balaton körüli kerékpártúrákat. Azonban tudjuk, hogy hol találhatók a legfontosabb kerékpáros szervizoszlopok, ha váratlan technikai problémák merülnének fel?

Hajdú Marianna

Az ősz beköszöntével a kerékpáros túrák még népszerűbbé válnak a Balaton környékén és Somogy megyében. Ez az egyik legszebb időszak a Balaton környékén történő biciklitúrákhoz. A fák lombjai színesek, a levegő friss, és kevesebb a forgalom a kerékpárutakon. Csak fontos, hogy mindig felkészültek legyünk a váratlan technikai problémákra. A kerékpáros szervizoszlopok praktikus megoldást nyújtanak, ha gyors javításra van szükség a túra során. A Balaton környékén és Somogy megye több pontján is megtalálhatók ezek az oszlopok, amelyekkel egyszerűen megoldhatjuk a kisebb javításokat. A szervizoszlopokat bármikor igénybe vehetjük, így nem kell aggódni egy leeresztett kerék vagy a meghibásodott fék miatt. Az alábbiakban bemutatjuk, hol találhatók ezek az oszlopok, valamint részletezzük, milyen javításokat tudunk elvégezni az oszlopon lévő szerszámok segítségével.

 

Szervizoszlopok a Balaton déli régiójában

A Balaton körüli kerékpáros szervizoszlopok több helyszínen is elérhetők, így könnyen megtalálhatod a legközelebbi pontot. A következő helyeken találhatók:

  1. Balatonszárszó – Mikszáth Kálmán utca, Kaza utca
  2. Balatonőszöd – Szent István utca
  3. Balatonlelle – felső-vasútállomás, Napospart utcai park
  4. Balatonfenyves – a kikötőnél
  5. Balatonföldvár – a város központjában
  6. Karád – a főút mellett
  7. Buzsák – a központban
  8. Balatonendréd – a város bejáratánál
  9. Siófok – aranypart 
  10. Fonyód – Fürdő utca, szabadstrand, Fonyódliget-Erzsébet tábor
  11. Balatonmáriafürdő – Őrház utca, szabadstrand
  12. Balatonboglár – a kikötőnél

Mire jók ezek a szervizoszlopok és milyen szerszámokat találunk rajtuk?

A szervizoszlopok segítségével a leggyakrabban kerékpáros problémákat könnyen megoldhatod útközben. Ezek az oszlopok felszereltek mindennel, ami szükséges egy defekt vagy kilazult alkatrész javításához. Az oszlopokon található szerszámokkal gyorsan helyrehozhatod a biciklidet, és folytathatod az utadat. Nézzük meg részletesebben, mire használhatók ezek az eszközök.

  • Pumpa nyomásmérővel, az autó- és presta szelepes kerekek felfújásához tökéletes segítség.
  • A gumileszedő szerszámok segítenek a defektes abroncs cseréjében.
  • Az imbuszkulcsok különböző méretekben találhatóak az oszlopokon és a kerékpár csavarjainak meghúzásához vehetjük őket igénybe.
  • Csőkulcsokat is találunk több méretben, az alkatrészek beállításához.
  • A csillagcsavarhúzó (PH2-es fej) a fékek és kisebb alkatrészek beállításához jön jól.
  • Láncszem kiszedőt is telepítettek az oszlopokra arra az esetre, ha a lánc leesik, vagy ki kell cserélni egy láncszemet.
  • A villáskulcsok 8×10 milliméter és 13x15 milliméter méretekben állnak a rendelkezésünkre az alapvető beállításokhoz, például a kormányhoz.
  • Küllőkulcsot is találunk, ha a küllők feszességén szeretnénk állítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában