Finomság

1 órája

A hét süteménye: sütőtökös muffin

Most van a sütőtök szezonja, úgyhogy megint egy sütőtökös finomságot hoztunk. A Mindmegette.hu jóvoltából megismert recept pofonegyszerű, gyorsan és könnyedén elkészíthető, akár kezdő szakácsok vagy cukrászok is bátran belefoghatnak.

Koszorus Rita

Hozzávalók

30 dkg sütőtökpüré

20 dkg kristálycukor

10 dkg barna cukor

1,2 dl olaj

2 db tojás

1 tk. vanília kivonat

6 dkg tejföl

1 tk. sütőpor

0,5 tk. szódabikarbóna

2 tk. sütőtökpite-fűszerkeverék

csipetnyi

25 dkg liszt

15 dkg étcsokoládé

A tetejére:

5dkg csokicsipsz

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinsütő felületét vékonyan bekenjük olajjal, és a mélyedésekbe tesszük a papírkapszlikat.
  2. Egy keverőtálban simára keverjük a sütőtökpürét, a cukrot, a barna cukrot, az olajat, a tojásokat, a vaníliát és a tejfölt. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a sütőtökpite-fűszerkeveréket (1 mk. őrölt fahéj, ½ mk. őrölt gyömbér, csipetnyi szegfűszeg és csipetnyi őrölt szerecsendió) és a sót. Végül beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük és beleöntjük az apróra vágott étcsokit. 
  3. A masszát a muffinformákba merjük úgy, hogy a tészta a mélyedések pereméig érjen. Mindegyik tetejére teszünk pár darab csokicsipszet.
  4. 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 percig pihentetjük, majd sütőrácsra tesszük. Langyosan a legfinomabb.

Forrás: Mindmegette

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában