Finomság
1 órája
A hét süteménye: sütőtökös muffin
Most van a sütőtök szezonja, úgyhogy megint egy sütőtökös finomságot hoztunk. A Mindmegette.hu jóvoltából megismert recept pofonegyszerű, gyorsan és könnyedén elkészíthető, akár kezdő szakácsok vagy cukrászok is bátran belefoghatnak.
Koszorus Rita
Hozzávalók
30 dkg sütőtökpüré
20 dkg kristálycukor
10 dkg barna cukor
1,2 dl olaj
2 db tojás
1 tk. vanília kivonat
6 dkg tejföl
1 tk. sütőpor
0,5 tk. szódabikarbóna
2 tk. sütőtökpite-fűszerkeverék
csipetnyi só
25 dkg liszt
15 dkg étcsokoládé
A tetejére:
5dkg csokicsipsz
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinsütő felületét vékonyan bekenjük olajjal, és a mélyedésekbe tesszük a papírkapszlikat.
- Egy keverőtálban simára keverjük a sütőtökpürét, a cukrot, a barna cukrot, az olajat, a tojásokat, a vaníliát és a tejfölt. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a sütőtökpite-fűszerkeveréket (1 mk. őrölt fahéj, ½ mk. őrölt gyömbér, csipetnyi szegfűszeg és csipetnyi őrölt szerecsendió) és a sót. Végül beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük és beleöntjük az apróra vágott étcsokit.
- A masszát a muffinformákba merjük úgy, hogy a tészta a mélyedések pereméig érjen. Mindegyik tetejére teszünk pár darab csokicsipszet.
- 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 percig pihentetjük, majd sütőrácsra tesszük. Langyosan a legfinomabb.
Forrás: Mindmegette
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre