Helyi gazdaság

2018.03.21. 18:05

Elkötelezettek a minőség iránt

Minőségügyi szakmai klub alakult szerdán a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál. Tizenöten csatlakoztak a közösséghez, a tervek szerint a közelgő jogszabály változásokról éppúgy hallhatnak előadást a tagok, mint a szakterületet érintő műszaki újdonságokról.

Harsányi Miklós

– A somogyi cégvezetők, vállalkozók egyre inkább elkötelezettek a minőségirányítás iránt – közölte Pintér Ferenc, a kaposvári Profiso Bt. ügyvezetője, a szakmai klub elnöke. – Mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy lépést tartson a változással. Ennek több oka van: egyrészt nagyobb bevételre számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek minőségirányítási rendszert használnak, másrészt hatékonyabbá, gazdaságosabbá válhat a termelés, s tovább javulhat a gyártmányok minősége. Például ha egy hegesztésre szakosodott társaság a korábbinál részletesebb laboratóriumi ellenőrzésen vizsgáltatja meg a termékeit, akkor olyan hibákra is fény derülhet, amelyről régebben korántsem biztos, hogy tudtak. Így az új ismeretek birtokában változtathatnak a munkafolyamatokon.

Tapasztalatcsere, szakmai kapcsolatok bővítése és a helyi cégeknél bevált, jó gyakorlatok megismerése: részben ez a most megalakult szakmai klub célja. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál ez a hatodik olyan közösség, amely egy-egy szakterület képviselőinek teremt lehetőséget a közös munkára. Pintér Ferenc rámutatott: lényeges, hogy a vállalkozók megismerjék a legfrissebb hazai és nemzetközi trendeket, s a tapasztalatok szerint ma már egyre többen nem csak a minőségirányítási rendszert kívánják kiépíteni, hanem a környezetvédelmit-, illetve a munkabiztonságit is.

Ezután az adatvédelmi rendelet, a GDPR bevezetése címmel előadást tartottak: Ács Péter tanácsadó a május 25-én életbe lépő rendeletről adott részletes tájékoztatást a SKIK-központban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában