Édes siker

2022.11.10. 12:58

Finomabb túrórudi készül Marcaliban

G. L.

Kétéves fejlesztés zárult le a Sole-Mizo Zrt. marcali tejüzemében, amelyet teljes egészében önerőből valósítottak meg mintegy 300 millió forint értékben. Ennek eredményeként a túrórudikat mostantól bevonómassza helyett valódi csokival készítik. 

Traszkovics Zsolt élelmiszeripari mérnök elmondta: a valódi csokoládé használata miatt új temperáló és keverő berendezésre, valamint dekristályosítóra volt szükség. A gyár területén raktározási, hűtési, csomagolási kapacitások bővítése is történt, tartályok és csőszerelvények képezték még a beruházás részét az új technológiai igényekhez igazodva. A száz embernek munkát adó marcali üzem a beruházás eredményeként akár 1500 tonna étcsokis termék előállítására is képes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában