Somogy

2024.03.30. 07:37

Támogatja a hivatal a szülőföld felfedezését

Már csupán néhány napig lehet jelentkezni a somogyi gyermekek kirándulását támogató „Szülőföldem Somogyország” Programra.

Sonline.hu

Csaknem ezren vágtak neki az idei Háromkirályok túrának a hétvégén. Az eseményt 15. alkalommal szervezte meg a kaposfüredi részönkormányzat. Újdonságként a gyaloglók két útvonal közül is választhattak. A hosszabbra majdnem kétszázan neveztek.

A támogatási igényt idén is települési- és települési nemzetiségi önkormányzatok nyújthatják be ezúttal is oly módon, hogy egy településről csak egy pályázat támogatható. 
Idén is feltétel, hogy a pályázó egynapos kirándulását Somogy vármegyébe szervezze a gyermek lakóhelyétől távolabb eső településre a pályázati döntést követő hónapokban, vagy kora ősszel. A pályázatban megjelölt gyermeklétszámban – amelyre a pályázó támogatást igényel – kizárólag 18. életévüket be nem töltött, a településen állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek szerepeltethetőek. 
A vissza nem térítendő támogatási igény jelentkezési formanyomtatványon nyújtható be, amely letölthető a www.som-onkorm.hu honlap Pályázatok, felhívások menüpontja alól. A jelentkezések befogadása folyamatos, a beérkezés végső határideje 2024. április 1., míg a négytagú bíráló bizottság döntése a támogatás odaítéléséről április 15-ig történik meg. 
A jelentkezési nyomtatványt a Somogy Vármegyei Önkormányzat hivatali kapuján kell benyújtani, vagy személyesen eljuttatni a Somogy Vármegyei Önkormányzati Hivatal, 7400 Kaposvár, Fő utca 10., Jegyzői Titkárság címre. A borítékon fel kell tüntetni az alábbi szöveget: „Szülőföldem Somogyország” Program. 
A programmal kapcsolatban felvilágosítással Tóth Andrea, az önkormányzati hivatal munkatársa szolgálhat. Tájákoztatás kérhető az [email protected] e-mail-címen vagy a 82/898-246 telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában