Isteni borok

2024.06.14. 17:43

Ezüst- és aranyeső hullott a szőlősgyöröki borversenyen

A beküldött 85 mintából 76 bor érmes minősítést érdemelt ki a Szőlősgyöröki Hegyközség által meghirdetett borversenyen.

Koszorus Rita

Pénteken a szőlősgyöröki művelődési házban adták át az elsimerő okleveleket azoknak a borosgazdáknak, akik neveztek a Somogyi Borászok és Hobbiborászok Borversenye Komáromi Ferenc Emlékére rendezett borversenyre. A termelők 85 bormintával neveztek, amelyek közül 8 nagyarany, 17 arany, 29 ezüst és 22 bronz minősítés született. 

Ezek mellett 9 elismerő oklevél is gazdára talált az ünnepélyes díjátadón, amelyen Biró Norbert, közgyűlési elnök is részt vett. 

A Somogy Vármegyei Közgyűlés, a Szőlősgyöröki Önkormányzat, valamint a Somogyi Hírlap szerkesztősége által támogatott rendezvényen vörös, rozé, fehér, valamint gyöngyözőbort és pezsgőket neveztek a termelők. 

 

A legtöbb érmet a rádpusztai Rád-Vin Kft, a gyékényesi Sosna-Sárdi Borászat, a házigazda Szent Anna Borház, a szőlősgyöröki Trunkó Családi Pincészet, valamint Vanyúr András vihették haza elkészített boraikkal. 

Íme az éremtáblázat! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában