Nincs termelés

5 órája

Újra értékesítésbe kezdett a nehéz helyzetbe került nagyatádi cérnagyár

Elkezdte értékesíteni a meglévő árukészletét csütörtökön a MEZ Crafts Hungary Kft. tulajdonában lévő nagyatádi cérnagyár. Erről Ormai István a város polgármestere beszélt portálunknak, aki találkozott a cérnagyár vezetőivel.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, csaknem kétszáz dolgozó nem kapta meg az augusztusi fizetését a nagyatádi cérnagyárban. Akiknek a nyár végén lejárt a szerződésük, azoknak nem hosszabbították meg. Az üzemben nincsen munka, nem folyik termelés, ezért a dolgozók egész nap nem csinálnak semmit. Ennek ellenére mindenki bement a gyárba, nehogy úgy tűnjön, hogy megtagadták a munkát és elessenek az esetleges végkielégítéstől.

cérnagyár, nagyatád, retro
Fotóriporterünk, 1997-ben járt a nagyatádi cérnagyárban. Fotó: Lang Róbert

Ormai István érdeklődésünkre elmondta, MEZ Crafts Hungary Kft. tulajdonosai új ügyvezetőt neveztek ki egy héttel ezelőtt, szeptember 11-én. A korábbi ügyvezetők külföldről irányították a vállalkozás, az új helyben, Nagyatádon dolgozik. – Azt látom, tapasztalom, hogy egy aktívabb, megoldást kereső, konstruktív irányítás kezdődött el az üzemben – hangsúlyozta a polgármester. – A cégnek a legfontosabb feladata most, hogy az alkalmazottaknak az elmaradt bérét ki tudják fizetni, értékeljék a kialakult helyzetet és visszaállítsák a korábbi aktivitásukat – tette hozzá Ormai István.

A cérnagyár meghatározó cég a Nagyatád életében

A nagyatádi városvezető arról is beszélt, a cérnagyár meghatározó cég a város életében, a termelési értéket tekintve az első háromban szerepel. 2022-ben a tényleges iparűzési adója 29 millió 500 ezer, 2023-ban 27 millió 500 ezer forint volt. Ezenkívül 10 millió forint építményadót fizetnek évente. Ormai István hozzátette, a céggel kialakítottak egy hosszabb távú részletfizetési konstrukciót, hogy az adót ki tudják fizetni a városnak. – Most azonban fontosabb, hogy a béreket megkapják a dolgozók, mint mi az adót – emelte ki Ormai István. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában