Gasztrotali

5 órája

Termelők és borászok leltek barátságra a vendéglátókkal Kaposváron

Termelők és vendéglátók találkoztak a Fino Food Gasztrotékában az idei gasztrotalin. Az eseményen dél balatoni borászatok, termelők mutatkoztak be.

Koszorus Rita

Prágai sonka, lekvárok, savanyúságok, fürj- és tyúktojás, de zölddió termékek és különleges szószok is helyet kaptak az idei gasztrotalin, amelynek a Fino-Food adott otthont. Így természetesen a cég legújabb termékeit, krémtúrókat és vegán túró rudit is kóstolhattak az érdeklődők, és más termelők is az eseményen, amelyet az iFood Klaszter, a Somogyi Helyi Termék Egyesület és a Kislépték Egyesület közösen rendezett meg, termelőknek, borászatoknak. – Az ízek, borok, találkozások címmel tartott borvacsorákhoz is kapcsolódik ez a mai találkozó. Ennek köszönhetően ezúttal többen is vagyunk, mint a korábban megszokott gasztrotalikon – mondta Szommerné Egyed Linda, a Fino Food ügyvezetője. 

Termelők és vendéglátók találkoztak.
Termelők és vendéglátók találkoztak.

– Somogy vármegyének érdeke, hogy találkozhassanak egymással az élelmiszeripar és a vendéglátás szereplői. S az is fontos számunkra, hogy a somogyi emberek egészséges élelmiszerekhez jussanak, s csökkenjen az ellátási lánc – mondta Biró Norbert, vármegyei közgyűlési elnök. 

Somogyi termelők találkoztak helyi vendéglátóhelyekkel

– Az alapgondolat az volt, hogy a somogyi termelőket összehozzuk helyi vendéglátóhelyekkel, hogy bekerülhessenek a termékeik az éttermek kínálatába. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy nagyon sok termelő vált beszállítóvá a rendezvénynek köszönhetően – mondta Vrancsik Tibor, a Somogyi Helyi Termék Egyesület elnöke. 

gasztrotali
Bemutatkoztak a balatoni borászatok.
Fotó: Lang Róbert

– Erre a mai találkozóra azért jöttem el, mert itt lehetőségünk van beszélgetni. Sok mondandónk van az étteremtulajdonosok számára és bízom benne, hogy nekik is lesz mit mondaniuk nekünk – mondta Nagy Renáta, a hetesi Pöttyös Kert megálmodója. 

Termelők és vendéglátók találkoztak.
Termelők és vendéglátók találkoztak.
Fotó: Lang Róbert

A standokat végigjárva térképezte fel a lehetőségeket a gasztrotalin Pócz Attila, balatonlellei borász. Elmondta;  a pincészete borbisztrójába jól passzolnának a helyi termelők alapanyagai. – Eddig nehezen találtunk helyi termelőkre, mert sokkal egyszerűbb elmenni egy multinacionális áruházba és megvásárolni mindent egy helyen. Itt viszont több lehetséges partnerrel is találkoztam, akiknek a minőségi termékeibe bele is kóstolhattam. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában