Vármegyei időjárás

2024.06.26. 07:56

Erős zivatarfelhők vannak a láthatáron

Dél, délnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és két hullámban: hajnalban, valamint délutántól várható sokfelé zivatar, zápor. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Élénk lesz a szél. 32 fok körüli hőség valószínű.

Fotó: theshots.co

Somogy vármegye térségében szerdára jelentős légköri labilitás mellett változóan napos-gomolyfelhős, fülledt idő alakul ki. A reggeli, délelőtti órákban elgyengülnek az éjszaka átvonuló zivatarok. Vékonyodik, szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Fokozódik a fülledtség. A délután folyamán felhősödés, tornyosuló gomolyfelhőzet mellett ismét egyre kedvezőbbé válik a légköri helyzet újabb hullámban érkező, felhőszakadásokkal, jégesővel, szélviharral kísért kiterjedt viharok kialakulásához. Várhatóan ismét dél felől észak felé mozognak a vihargócok, melyek egybeolvadva nagyobb összefüggő területre is kiterjedhetnek. 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 18,
szerda délután 30,
csütörtök reggel 17 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökre is még fülledt, labilis időjárási helyzet látszik a legvalószínűbbnek délelőtt változó felhőzet melletti napsütéssel és elszórtan, elgyengülő záporral, majd délután, este változóan napos-gomolyfelhős időben itt-ott kialakuló hevesebb zivatargóc esélyével.

- Péntekre túlnyomórészt napos, délután mérsékelten gomolyfelhős nyári idő körvonalazódik. Elszórtan, összességében kevés helyet érintően, de ezen a napon is van esélye helyi zápor, zivatargóc kialakulásának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában