Vármegyei időjárás

2024.06.28. 06:56

Közepesen felhős, néhol zivataros időre számíthatunk

A sok napsütés után délután elszórtan fordul elő zápor, vagy zivatar a gomolyfelhőkből. 30 fok körüli kánikula lesz. Gyenge marad a légmozgás.

Fotó: Dumitru Ceban

Somogy vármegyében péntekre már csökken a légköri labilitás, és szárazabb levegő határozza meg időjárásunkat. Túlnyomórészt napos, délután mérsékelten gomolyfelhős, az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű, nyári időnk lesz. Ezen a napon is van esélye helyi zápor, zivatargóc kialakulásának, de elszórtan, összességében kevés helyet érintően. Napközben, délután előreláthatólag főként az északi, majd este a keleti, délkeleti, valamint az északnyugati országrészben fordulhatnak majd elő nagyobb eséllyel. Éjszaka csillagfényes, nyugodt idő lesz jellemző az ország zömén. A keleti határvidék mentén látszik ekkor is esély helyi zivatargócok kialakulására, de ez reggelre nagyrészt fokozatosan megszűnik. 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

péntek reggel 15,
péntek délután 30,
szombat reggel 18 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombatra napsütéses, kifejezetten meleg, hőség napra van kilátás. Elvétve előfordulhat zivatargóc, melyre a Tiszántúl térségében látszik nagyobb esély. A légmozgás gyenge, vagy mérsékelt lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában