Megyei időjárás

2024.07.05. 07:55

Csapadékmentes, szikrázó idővel zárjuk a munkanapokat

Fotó: Pheelings media

Pénteken csapadékmentes, szikrázóan napos idő következik. A reggeli, szórványosan még meglévő, mérsékelt felhőzet gyorsan eloszlik.
Többségében gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, ami nyugat felől fokozatosan NY-ira, majd DNY-ira fordul. A keleti országrészben lehet még délelőtt olykor felélénkülő ÉNY-i irányú szél, majd délután ott is fordulni kezd a légmozgás.
Az áramlás fordultával a hőmérséklet is magasabbra emelkedik, a déli országfélben ismét elérheti a 30 fokot.
Éjjel csillagfényes, nyugodt időnk lesz. Az északi országrész fölé sodródhat egy vékony, áttetsző felhősáv. Csapadék sehol nem várható. Országszerte DDK-ire fordul a légmozgás, ami eleinte még gyengének ígérkezik, majd hajnaltól egyre többfelé kezd élénkülni.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök délután 26,
péntek reggel 14,
péntek délután 29,
szombat reggel 17 fok körül alakul.

 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.  forrás: koponyeg.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton a délnyugati és az északkeleti határmegyék kivételével élénk, erős DK-i széllel jelentős melegedésre készülhetünk. Országszerte 30 fok fölé, délen néhol 35 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet. A napsütést változó erősségű fátyol- és gomolyfelhőzet zavarhatja időnként, de ebből csapadék nem valószínű.

- Vasárnap pár fokot tovább fokozódhat a hőség, nagyobb területen várható 34-35 fokos maximum, míg északnyugaton lehet a legkevésbé meleg. Az északnyugati határvidéket egy elgyengülő hidegfront érintheti, ennek köszönhetően ott átmenetileg megerősödhet az ÉNY-i szél, illetve este, éjjel a Dunántúlon kialakulhatnak zivatargócok is. A középső és keleti térségben valószínűbb a rekkenő hőség, zavartalanabb napsütés és a D-i légmozgás.

- Hétfőn – növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – a hazánkon átvonuló hidegfront okozhat szeles, de alapvetően napos időjárást. Délután északkeleten, keleten alakulhatnak ki hevesebb záporok, zivatargócok. A nyugati térségben jelentősebb frissülésre van kilátás, míg délkeleten még marad a hőség.

- Keddre front mögötti tiszta, napsütéses, nyugodt idő látszik kialakulni, nyaralóknak kedvező hőmérsékletekkel. Ismét országszerte 30 fok fölött valószínű a maximum hőmérséklet, azaz nyugaton is – egy nap megszakítást követően - visszatérhet a hőség.

- Szerdára fátyol és gomolyfelhőzettel tarkított napsütés és 30-35 fok körüli hőség ígérkezik. Késő délután, este, elvétve ugyan lehet zivatargóc, de többségében nem hullik csapadék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában