Megyei időjárás

2024.08.28. 07:55

Derűs, napozós időnk lesz szerdán

Fotó: Lang Róbert

Szerdán országszerte napsütéses, nyaralóidő lesz jellemző mérsékelt, a délután folyamán, északkeleten kissé élénkebb ÉK-i légmozgással.
Csak kevés fátyol- és gomolyfelhőzet várható. Csapadék nem valószínű.
Általában 33 fok fölé, délen 35 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Az északi határszélen várható a legkevéssé meleg, de ott is 30 fok feletti értékek lesznek jellemzőek.
Este, éjjel szélcsendes, nyugodt, csillagfényes idő várható. Mérsékelten frissül fel a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 31,
szerda reggel 20,
szerda délután 34,
csütörtök reggel 20 fok körül alakul.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtöktől a hónap végéig lényegi változás nem várható térségünk időjárásában. Marad az évszakos átlagnál jóval melegebb idő. Többségében 30 fok felett, de 35 fok alatt várhatóak a délutáni maximum hőmérsékletek. A hajnalok várhatóan mérsékelt felfrissülést hoznak, így elviselhetőbb lehet a meleg.
Napsütéses, nyaraló idő lesz időnkénti gyenge vagy mérsékelt felhősödésekkel. Számottevő csapadék sehol sem valószínű, legfeljebb csak elvétve fordulhat elő egy-egy futó záporeső, esetleg zivatargóc a késő délutáni, esti, éjszakai órákban.
Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de időről-időre felélénkülhet az É-ias szél.

- A meteorológiai ősz kezdete, azaz szeptember 1., hétfő sem ígér változást. Növekvő előrejelzési bizonytalansággal ugyan, de a jövő hét első napjaiban is maradhat a hőség. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában