Vármegyei időjárás

2024.09.09. 15:58

Erős széllel sűvítve megy tovább a hidegfront

Nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és több helyen kisüt a nap. A nyugati és középső országrészben már reggeltől kezdve napos idő várható, míg keleten a felhős, borongós idő marad jellemző, és itt a csapadék is tovább kitart. Keleten az eső akár a késő délutáni órákig is eltarthat, időnként záporok formájában.

Sonline.hu

Fotó: New Africa

Somogy vármegyében kedden várhatóan kelet felé halad, illetve este távozik a hidegfront, így legtovább, estig keleten maradhat borult az ég, nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap.
A keleti országrészben délelőtt még sokfelé esik az eső, majd délután már inkább csak északkeleten valószínű még eső, illetve a szakadozó, vékonyodó felhőzetből elvétve nyugaton és a középső országrészben is lehetnek kisebb záporok. Az ország nyugati felén erős északnyugati, keleten mérsékelt, eleinte változó, majd északi irányú szél fúj. Nyugaton kissé emelkedik a hőmérséklet a hétfőihez képest, míg keleten ezen a napon várható a hűvösebb. Éjszaka a Tiszántúlon is szakadozik, csökken a felhőzet, míg másutt derült, vagy gyengén felhős ég ígérkezik, számottevő csapadék nélkül.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 15,
kedd délután 22,
szerda reggel 13 fok körül alakul.

Hideg fronthatás várható, amely főként a nyugati országrészben élők körében okozhat panaszokat. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ingerlékenység többeknél előfordulhat. Erősödhetnek az ízületi betegségben szenvedők panaszai, fokozódik a görcshajlam.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán előreláthatólag nyugodt, napsütéses időjárású nap valószínű gyenge vagy mérsékelt felhősödésekkel, elvétve keleten, majd este a nyugati határszélen egy-két jelentéktelen záporral. A szél várhatóan legyengül, kellemesen, az évszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában