Megyei időjárás

4 órája

Lágy szellő fújdogálhat bele a napsütésünkbe

Pénteken még az ország túlnyomó részén melegfront alakítja az időjárást. Az északnyugati országrész kivételével élénk, délelőtt olykor erős szél fúj.

2160990635

Fotó: Alie04

A széllel érkező meleg levegő hatására szokatlanul magasra emelkedhet a hőmérséklet az ország délkeleti 2/3-án. A délkeleti határvidéken a maximum érték megközelítheti a 30 fokot, de másutt is 25 fok feletti jellemző érték ígérkezik.
Többségében napsütéses időnk lesz. Az északnyugati, északi határmegyékben lesznek felhősebb időszakok, záporesőkkel, és kevéssé magas maximum hőmérséklettel.
Éjszaka északnyugat felől megérkezik a ciklon hidegfrontja. Az ország nyugati felén ÉNY-ira fordul és élénkül, északnyugaton felerősödik a szél. Másutt legyengül a DNY-i légmozgás.
Az északnyugati határvidék feletti, változó vastagságú, szórványosan záporokat adó felhőzet várhatóan KDK felé terjeszkedik, de összességében csak kevés helyen fordul elő átmeneti záporeső.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök délután 24,
péntek reggel 16,
péntek délután 25,
szombat reggel 14 fok körül alakul.

 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton hidegfront keresztezi az országot NY-K irányban. Nyomában ÉNY-ira forduló széllel, felhősödéssel, szórványosan záporokkal, zivatarokkal. Késő délután, este, majd éjjel várhatóak kiadósabb esők. Északnyugaton már jelentősen visszaeshet a hőmérséklet, míg délkeleten, a front délutánra ígérkező érkezése előtt még valószínűbb a kifejezetten meleg, változóan napos idő. Délutánra, estére várható a szél és a csapadék érkezése. Utóbbi hevesebb záporok, zivatargócok formájában érkezhet.

- Vasárnap a megtorpanó hidegfront várhatóan a nap nagy részében még térségünkben marad. Délelőtt még zömmel felhős égbolt várható, északnyugaton süthet ki a nap. Elszórtan, időszakosan még többfelé lehet záporeső. Nyugaton és keleten erős, a középső országrészben mérsékeltebb É-i szél fúj. Délután, a Dunántúl felett, estére a középső országrész felett is csökkenhet a felhőzet, kisüthet a nap. Keleten estig felhős égbolt látszik valószínűbbnek, de délután már ott is csökken a szórványos záporok esélye. Keleten is visszaesik a hőmérséklet.

- Hétfőn – növekvő előrejelzés bizonytalansággal, de – előreláthatólag már frontmentes időjárási helyzet alakul ki. Délelőtt, keleten még erős szél és zárt felhőzet ígérkezik, nyugaton napsütés, gyenge légmozgás a valószínűbb. Hideg lesz a hajnal, hűvös a délután.

- Keddre É-as légmozgás, változóan napos-fátyolfelhős, nyugodt, őszi idő ígérkezik. A hajnal meglehetősen hideg lehet, a délután már kellemesebb hőmérsékletet ígér.

- Szerdán is még nagyrészt nyugodt, a hideg hajnalt követően kellemesen enyhe, napsütéses időre van kilátás, de a nap folyamán egy hidegfront érkezése körvonalazódik felhősödéssel, majd éjjel, nyugaton már eső esélyével. forrás. eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában