Megyei időjárás

2 órája

Remek idővel indul a hétvége

Szombaton nyugodt, késő nyári időnk lesz Somogyban.

Fotó: Lang Róbert

A hajnali gyenge párásság napkeltét követően gyorsan eloszlik, majd általában felhőtlen, szikrázóan napsütéses idő válik jellemzővé. A hőmérséklet a hűvösebb hajnalt követően kellemesen magasra emelkedik, délen, délkeleten néhol 25 fokot is meghaladó maximum értékek valószínűek. Éjjel sem várható változás, folytatódik a nyugodt, eseménytelen, derült idő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 11,
szombat délután 24,
vasárnap reggel 11 fok körül alakul.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.  (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap és jövő hétfőn marad a frontmentes, többnyire felhőtlen, szikrázóan napsütéses, hétfőn helyenként és időnként fátyolfelhős, nyugodt, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű, sőt annál pár fokkal melegebb kora őszi időjárás.

- Keddre kisebb változás előjelei mutatkoznak: egy közepes vastagságú, szakadozott felhősáv keresztezheti az országot, melyből a déli, délutáni időszakban, a nyugati országrészben szórványosan záporeső, mérsékelt zivatargóc is kialakulhat. Nyugaton, különösen északnyugaton várhatóan csökken a hőmérséklet, a középső és keleti térségben ismét késő nyáriasan meleg napra van kilátás.

- Szerdára már jelentősebb előrejelzési bizonytalansággal, de előreláthatólag változóan napsütéses, vékonyan felhős égbolt és kellemes hőmérsékletű időjárás következik. Élénkülő D-i szél támad és meleg levegőt szállít a térségbe. A déli országrészben nyáriasan enyhe nap ígérkezik. Az északi határvidéken bizonytalanabb a felhőzet alakulása, elvétve zápor is előfordulhat, de jelentős eső nem valószínű.

- Csütörtökre egyelőre nőtt a valószínűsége, hogy eléri hazánkat egy mediterrán ciklon, mellyel felhősödés, szélerősödés, hőmérséklet csökkenés és bizonytalan mennyiségű és eloszlású csapadék érkezése valószínűsíthető. (forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában