Megyei időjárás

2 órája

A hideg, ködös hajnalt változékony idő követi

Somogyban kedden hideg, párás, foltokban ködös hajnali órákat követően nyugodt, változóan napos-felhős idő alakul ki.

Fotó: Huszár Márk

A déli, majd délutáni időszakban csökken a felhőzet és kisüt a nap. Gyenge vagy mérsékelt erősségű légmozgás lesz a jellemző.
Éjszaka nem érkezik változás, csillagfényes, párásodó, hideg időre lehet készülni. A Dunántúl felett alakulhat ki összefüggőbb, mérsékelt vastagságú felhőzet. Foltokban köd is képződhet. Hideg lesz a hajnal, sokfelé hűlhet 5 fok alá a levegő, de foltokban fagypont körüli értékek is előfordulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 10,
kedd délután 19,
szerda reggel 7 fok körül alakul.

Hidegfront jellegű hatás várható. Ilyenkor fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenés jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán és csütörtökön DK-i irányúra forduló légmozgás mellett előreláthatólag jelentős változásoktól mentes, nyugodt, őszi időjárás következik hideg hajnalokkal, évszaknak megfelelő hőmérsékletű délutánokkal és változóan napos-felhős-fátyolfelhős idővel. A déli országrészben várhatóak enyhébb délutánok. Eső általában nem hullik, de a hajnalonként kialakuló ködfelhőzetből itt-ott szitálás előfordulhat.

- Péntekre virradóan, a nyugati országrészt elérheti egy csapadékmező, így ott borongósabb idő, szórványos esők várhatóak. Marad a DK-i áramlás. A középső és keleti térségben ekkor is valószínűbb a fátyolfelhős, szűrt napsütéses, őszi idő. A Duna vonalában és a Dunántúlon élénk, olykor erősebb szél is támadhat.

- Hétvégére - növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de egyelőre változóan napos-szűrt napsütéses-rétegfelhős, őszi idő körvonalazódik mérsékelt vagy gyenge DK-i légmozgással és átlagos októberi hőmérséklettel. (forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában