Időjárás

2 órája

Élénk széllel kezdjük a napot, este pedig a telihold fénye világítja majd be a tájat

Marad a kettősség: nyugaton borongós idő lesz, akár kisebb esővel, záporesővel; ezzel szemben keleten sokat süt a nap, és eső sem valószínű. Élénk marad a keleti szél. 16-17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Sonline.hu

Fotó: maxbelchenko

Somogy vármegye térségében csütörtökön - a szerdaihoz hasonlóan - a Dunántúl térsége fölé várható több felhő, míg keletebbre a napsütés lesz túlsúlyban. A délnyugati, nyugati határvidéken időszakos szemerkélésre, ismétlődő, gyenge esőkre is számítani kell. Eközben az ország nagyobb, középső és keleti területein a hajnali párásság eloszlását követően gyengébb felhőzet, több, tartósabb napsütés és keleti légmozgás lesz a jellemzőbb. A borongósabb, esős délnyugati határvidéken alacsony marad a hőmérséklet, míg másutt enyhe napra van kilátás. Éjszaka általában csillagfényes lesz az égbolt, a nyugati, délnyugati határvidék felett is vékonyodó felhőtakaró valószínű, de kezdetben ott még előfordulhat szitálás. A gyenge légmozgásnak köszönhetően párásság, foltokban köd képződhet. Gyorsan hűl a levegő, hideg lesz a hajnal. Ismét az északkeleti fagyzugokban várhatóak a legalacsonyabb értékek.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 16,
csütörtök délután 17,
péntek reggel 6 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli az arra érzékenyek szervezetét.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Pénteken már csak a nyugati határvidék fölé várható említést érdemlő felhőzet, az ország túlnyomó részén valószínűbb a fátyolfelhős, szűrt napsütéses, őszi idő. A hajnali órákban még többfelé lehet párásság, foltokban köd is előfordul, de ez napkeltét követően gyorsan eloszlik. A Duna vonalától nyugatra marad az élénkebb, olykor fel is erősödő DK-i szél, míg keleten gyenge K-ies légmozgás várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában