Szia uram, Bossz és Práda érdekel?

2 órája

Lecsapott a NAV, 160 milliót ér az ötraklapnyi hamis ruha

Több mint 160 millió értékben foglaltak lehamis ruhát a NAV ellenőrei a közelmúltban egy lajosmizsei ellenőrzésen. Az ötraklapnyi áru egy bolgár furgonban lapult.

Harsányi Miklós

„Rendszeres termék” elnevezés szerepelt az a lefoglalt áru a rakományjegyzéken, melyről kiderült, hogy valójában közel tízezer hamis ruhát jelent. Az elkövető több mint 100 millió forint kárt okozott a „rendszeres termékek” forgalomba hozatalával, amelyek végül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnjel-raktárába kerültek.

- A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár furgon rakományát vizsgálták át a lajosmizsei pihenőhelyen - számolt be csütörtökön az adóhatóság. - A fuvaros különböző csomagokat szállított Bulgáriából Németországba. Több dobozon az áru beazonosítható volt, azonban öt raklapnyi készletet fekete fóliával tekertek körbe. 

Kiderült, az álcázott raklapokon 10 944 darab Boss, Prada, Dolce Gabbana pulóvereket, melegítőszetteket és kabátokat halmoztak fel. A ruhák csomagolása és silány minősége arról árulkodott, hogy azok mindegyike hamisítvány, amelyet a világmárkák jogosulti képviselői is megerősítettek. A sofőr azt mondta, hogy nem volt ott az áru felpakolásánál, a furgont zárt raktérrel vette át.

A NAV arról is beszámolt: a pénzügyőrök a jogsértő termékeket lefoglalták, melyek mintegy 162 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Az adóhatóság közleményében rámutatott: a  NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában