Cikkünk nyomán

2023.07.28. 13:58

Öreglaki ügy: nem kért végkielégítést, jutalmat kapott a leköszönő polgármester

Rongálással gyanúsítják Öreglak volt polgármesterét, miután egy hőkamerás felvétel megmutatta, hogy kutyasétáltatás közben megrongálta egy felújított sétány kandelábereit.

Kovács Gábor László

A mostani polgármester, Kovács Károly lapunknak azt mondta, hogy az előző polgármester azért neheztelt, mert nem szavaztak meg neki öthavi bérét végkielégítésül, csak hármat. Kezdetben arra gyanakodtak, hogy a gyerekek rongálták meg az állólámpákat a temetőbe vezető park sétányon, ezért figyelték meg a környéket a hőkamerával.   

Telefonon felhívtuk a volt polgármester, aki elismerte a történteket, és sajnálatát fejezte ki. Később azonban hozzátette, hogy nem kért semmiféle plusz juttatást, sem öthavi és még két havi bért és felhívta a figyelmünket arra, hogy a jelenlegi polgármester állításával ellentétben három havi jutalmat szavazott meg neki a képviselő-testület. Ez szerinte nemcsak a leköszönő polgármestereket illeti meg, hanem azokat is, akik a választási küzdelemben alulmaradnak, ahogy erre példa volt a környező községekben is. Ő önként mondott le a választások előtt fél évvel, és úgy gondolja, hogy ez a végkielégítés megillette a tizenhárom évi munkájáért, amelyet a község érdekében végzett. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában