Csempész

2024.06.28. 09:01

Meglepetés az autópályán: cuki kutyakölykök a papírdobozban

Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok között Komárom-Esztergom vármegyében.

Harsányi Miklós

 – Németországba tartott az a kisteherautó, amit a pénzügyőrök az M1-es autópálya Concó pihenőbe kikísértek, hogy ellenőrizzék – ismertette az eset részleteit pénteken a NAV. –  Az egyenruhások halk, nyüszögő hangra lettek figyelmesek. A raktér átvizsgálásakor négy, apró, Bichon jellegű kölyökkutyát találtak, két lezárt dobozban.

Az adóhatóság tájékoztatása szerint a járőrök azonnal értesítették a Komárom-Esztergom vármegye hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy az állatok érvényes útlevéllel, csippel és veszettség elleni oltással nem rendelkeznek továbbá épphogy nyolchetesek lehetnek. A sofőr az állatokhoz semmilyen okmányt nem tudott bemutatni, majd amikor szembesült a hatósági problémával, rögtön lemondott az állatok tulajdonjogáról.

– A kölykök jól vannak, jelenleg egy állatvédő egyesület vendégszeretetét élvezik – közölték.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában