Átadás

2024.07.03. 18:16

Balatonboglár és környéke: új gépjármű szolgálja a mentő – tűzvédelmet

– A Mercedes-Benz gépjárművet szerdán ünnepélyes keretek között adta át Krám István tűzoltó ezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár-Balatonlelle Köztestülete részére – tájékoztatott a somogyi katasztrófavédelem.

Harsányi Miklós

Az ünnepségen jelen volt Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere, Kenéz István, Balatonlelle polgármestere valamint Felházi Miklós Balatonlelle leendő polgármestere is. Azt is közölték: az átadó kezdetén a térség tűzvédelméről és az önkormányzati tűzoltóság sokrétű munkájáról beszélt Krám István tűzoltó ezredes, aki kiemelte, fontos, hogy olyan eszközök álljanak a tűzoltók rendelkezésére, amelyek a legnagyobb hatékonyságot tudják nyújtani egy-egy beavatkozás során. Az elmúlt időben két új tűzoltógépjármű is szolgálatba állt Somogy vármegyében.

Az ezredes köszöntője után átadta a négyezer liter víz szállítására alkalmas gépjármű kulcsát Csonták András tűzoltóparancsnok részére. Ezt követően Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere fejezte ki köszönetét és kiemelte, nagy segítség az új jármű a térség mentő-tűzvédelme érdekében, ám a legfontosabb mégis a tűzoltók, akik nap, mint nap a környék biztonságáért dolgoznak. 

– Az önkormányzat az ünnepség keretében egymillió forint értékben adományozott bútorokat a tűzoltóság állománya elhelyezési körülményeinek javítása érdekében – számolt be a katasztrófavédelem. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában