Betörés

2024.07.18. 17:49

Betört egy barcsi lakásba, hogy ott kialudja az elfogyasztott alkohol hatását

A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége magánlaksértés miatt gyorsított eljárásban emelt vádat egy a hatvanas éveiben járó férfi ellen, aki részegen feltört egy lakást azért, hogy ott aludjon.

Kovács Gábor László

A büntetett előéletű, rendezetlen életvitelű férfi 2024 júniusában alkoholt fogyasztott, majd ittasan csatangolt Barcson, végül elálmosodott. Ekkor éppen egy házánál járt, amit alkalmasnak talált arra, hogy ott töltse az éjszakát, ezért a kulccsal zárt bejárati ajtót belökte, majd a hálószobába ment és ott az ágyon leheveredve elaludt. A házigazda és élettársa azonban az éjszaka hazaértek, és amikor látták, hogy a lakás bejárati ajtaja nyitott állapotban van, azonnal rendőri intézkedést kértek. A helyszínre érkező rendőrjárőr ezután a lakásban elfogta az alvó a gyanúsítottat, majd előállította a barcsi rendőrkapitányságra. 

Az ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elkövetésétől számított egy hónapon belül a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a gyorsított eljárásban megtartott tárgyaláson a férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 90 nap elzárásra ítélte.

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában