Ítélet

2024.07.13. 08:55

Hat év börtönt "ért" a kaposhomoki csecsemőgyilkosság

Lezárta a Pécsi Ítélőtábla a kaposhomoki csecsemőgyilkosság ügyét.

Kovács Gábor László

Ahogyan arról korábban már többször is beszámoltunk,  az enyhén értelmi fogyatékos asszony és élettársa két gyermeket nevelt egy fürdőszoba és mellékhelyiség nélküli lakóházban a Telekhegyen. A nő újból teherbe esett, azonban sem orvost, sem védőnőt nem keresett fel. 2022. február 10-én egy WC-nek használt felmosóvödörbe egy életképes fiúgyermeket szült. A vödör tele volt vízzel, vizelettel és ürülékkel. Az anya érezte a szülés bekövetkeztét, de a csecsemőt nem vette ki a felmosóvödörből, állapította meg a fellebbviteli bíróság. Amikor élettársa felébredt és látta a történteket, értesítette a mentőket, de az újszülött addigra meghalt.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 6 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A másodfokon ítélkező Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és azt helybenhagyta, így az ítélet jogerőssé vált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában